Globitas neemt HEGO Stainless Steel & Aluminium over

Investeringsmaatschappij Globitas heeft op 1 oktober de overname van HEGO succesvol afgerond. HEGO is al ruim veertig jaar actief als internationale groothandel in roestvast staal en aluminium. De overname door Globitas geeft een sterke impuls aan de groeiambities van HEGO. Met de nieuwe aandeelhouder gaat het bedrijf een nieuwe fase in met focus op innovatie, digitalisering en vernieuwende businessmodellen.

HEGO heeft een breed assortiment in zowel roestvast staal als aluminium platen en coils in diverse afmetingen en legeringen.

HEGO is al sinds 1977 als internationale groothandel en service center actief in de handel en bewerking van roestvast staal en aluminium. Het bedrijf heeft een breed assortiment in zowel roestvast staal als aluminium platen en coils in diverse afmetingen en legeringen, welke direct uit voorraad leverbaar zijn. Daarbij staat het bedrijf met een eigen service center (knippen, lasersnijden, slijpen en decoilen) garant voor snel maatwerk.

“Met Globitas als nieuwe aandeelhouder van onze firma zien wij de toekomst zeer rooskleurig tegemoet. Met de extra kennis en kunde die Globitas in huis heeft, kunnen wij de reeds ingezette koers om onze ambitieuze doelstellingen te behalen nog sneller realiseren. Wij zullen in de aankomende jaren gaan uitgroeien tot één van de belangrijkste spelers in roestvast staal en aluminium, in Nederland en ver daar buiten”, aldus Commercieel Directeur, André van der Veen.

Waarde toevoegen

Globitas is ondernemende investeerder. Globitas investeert in bedrijven met focus op leveren van toegevoegde waarde. Middels ondernemerschap, een breed netwerk van operationele experts en creativiteit doet Globitas bedrijven groeien. Ervaringen uit andere markten worden hierbij veelal toegepast op sectoren die wat traditioneler zijn en waar ruimte is voor innovatie.

“De acquisitie van HEGO past perfect in onze strategie om met veel ondernemersgeest waarde toe te voegen. Wij zien veel kansen om HEGO te helpen met deze transitie en in samenwerking met het management hiermee aan de slag te gaan. Wij willen graag de Familie Gort bedanken voor het vertrouwen in Globitas om HEGO naar de volgende fase te leiden”, zegt Arthur Clement, partner van Globitas.

Ex-eigenaren

Het echtpaar Wim en Fabien Gort zijn de oprichters van HEGO BV. Met gepaste trots kijken ze naar het bedrijf dat ze hebben overgedragen: “Wij hebben HEGO vanuit de derde generatie opgebouwd van koudgewalst staal naar roestvast staal en aluminium en het ruim veertig jaar in ons bezit gehad. Dit succes hebben wij mede te danken aan ons personeel en aan onze vele trouwe klanten en leveranciers.

We hebben in de afgelopen veertig jaar veel bedrijven en mensen zien komen en gaan, daarbij was er altijd één constante: HEGO. Het bedrijf heeft veerkracht getoond door alle jaren en crisissen heen en wij hebben er met onze mindset wilskracht aan toegevoegd.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Meningen lopen uiteen over ontwikkeling staalprijzen

20-09 De importhoeveelheden zijn volgens de september-editie van het StaalJournaal zelfs zoveel toegenomen dat er…

Materialen

Staalimporten dempen prijsstijgingen

12-07 De koopgraagte van veel staalhandelaren, service centers en verbruikers is in juni behoorlijk afgenomen,…

Verspanen

CNC-boorcentrum van CMA maakt Camps Constructie flexibel

08-02 De medewerkers van Camps Constructie verwerken dagelijks staal, RVS en aluminium voor de meest…

Verspanen

Deze zes metalen kunnen gebruikt worden voor het CNC frezen

18-11 Zoals je mogelijk al wel weet kun je bij CNC frezen gebruik maken van…

Bedrijf en Economie

Martin Suijker nieuwe Algemeen Directeur Van Raak Groep

05-11 Martin Suijker (51) wordt de nieuwe Algemeen Directeur van Van Raak Groep. Hij volgt…

Materialen

Alumeco brengt transparantie in de wereld van aluminium plaat

21-10 Alumeco Nederland in Oss brengt sinds 2008 aluminium staf- en plaatmateriaal op de Nederlandse…

Personeel en Opleiding

Cursus RVS Basis start op 19 november

05-10 RVS Basis is dé cursus om uw kennis van roestvast staal te vergroten en…

Materialen

Jaguar Landrover gaat gerecycled aluminium uit blikjes toepassen in auto’s

24-08 Ingenieurs van Jaguar Land Rover zijn erin geslaagd een aluminiumlegering te ontwikkelen die van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X