Globitas neemt HEGO Stainless Steel & Aluminium over

Investeringsmaatschappij Globitas heeft op 1 oktober de overname van HEGO succesvol afgerond. HEGO is al ruim veertig jaar actief als internationale groothandel in roestvast staal en aluminium. De overname door Globitas geeft een sterke impuls aan de groeiambities van HEGO. Met de nieuwe aandeelhouder gaat het bedrijf een nieuwe fase in met focus op innovatie, digitalisering en vernieuwende businessmodellen.

HEGO heeft een breed assortiment in zowel roestvast staal als aluminium platen en coils in diverse afmetingen en legeringen.

HEGO is al sinds 1977 als internationale groothandel en service center actief in de handel en bewerking van roestvast staal en aluminium. Het bedrijf heeft een breed assortiment in zowel roestvast staal als aluminium platen en coils in diverse afmetingen en legeringen, welke direct uit voorraad leverbaar zijn. Daarbij staat het bedrijf met een eigen service center (knippen, lasersnijden, slijpen en decoilen) garant voor snel maatwerk.

“Met Globitas als nieuwe aandeelhouder van onze firma zien wij de toekomst zeer rooskleurig tegemoet. Met de extra kennis en kunde die Globitas in huis heeft, kunnen wij de reeds ingezette koers om onze ambitieuze doelstellingen te behalen nog sneller realiseren. Wij zullen in de aankomende jaren gaan uitgroeien tot één van de belangrijkste spelers in roestvast staal en aluminium, in Nederland en ver daar buiten”, aldus Commercieel Directeur, André van der Veen.

Waarde toevoegen

Globitas is ondernemende investeerder. Globitas investeert in bedrijven met focus op leveren van toegevoegde waarde. Middels ondernemerschap, een breed netwerk van operationele experts en creativiteit doet Globitas bedrijven groeien. Ervaringen uit andere markten worden hierbij veelal toegepast op sectoren die wat traditioneler zijn en waar ruimte is voor innovatie.

“De acquisitie van HEGO past perfect in onze strategie om met veel ondernemersgeest waarde toe te voegen. Wij zien veel kansen om HEGO te helpen met deze transitie en in samenwerking met het management hiermee aan de slag te gaan. Wij willen graag de Familie Gort bedanken voor het vertrouwen in Globitas om HEGO naar de volgende fase te leiden”, zegt Arthur Clement, partner van Globitas.

Ex-eigenaren

Het echtpaar Wim en Fabien Gort zijn de oprichters van HEGO BV. Met gepaste trots kijken ze naar het bedrijf dat ze hebben overgedragen: “Wij hebben HEGO vanuit de derde generatie opgebouwd van koudgewalst staal naar roestvast staal en aluminium en het ruim veertig jaar in ons bezit gehad. Dit succes hebben wij mede te danken aan ons personeel en aan onze vele trouwe klanten en leveranciers.

We hebben in de afgelopen veertig jaar veel bedrijven en mensen zien komen en gaan, daarbij was er altijd één constante: HEGO. Het bedrijf heeft veerkracht getoond door alle jaren en crisissen heen en wij hebben er met onze mindset wilskracht aan toegevoegd.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Safran gaat grote aluminium onderdelen 3D-printen met SLM

11-04 Safran is een internationale hoogtechnologische groep die actief is in de luchtvaart-, defensie- en…

Materialen

Autofabrikanten kiezen voor slimme materiaalmix van staal en aluminium

12-01 De zelfdragende carrosserieconstructie van staal is wereldwijd het meest gebruikte type carrosseriebouw, maar staat…

Materialen

Mega aluminiumklus voor Aldowa

23-11 Deze tunnel is een onderdeel van de 11 kilometer lange verbindingsweg tussen de A16…

Materialen

Nieuwe Europese milieuregels gaan import ijzer, staal en aluminium duurder maken

23-03 Mr. Robert Hardy, advocaat bij Greenberg Traurig, LLP te Amsterdam, legt uit wat er speelt…

Verspanen

Itter bewerkt fijnmechanische componenten in grootformaat op nieuwe Zayer

02-03 “Een bridgetype freesmachine van Zayer stond al geruime tijd op onze wensenlijst”, vertelt Frank…

Verspanen

Nieuwe aluminium frees MA Ford zorgt voor hoog verspaand volume

31-01 Aluminium werkstukken hebben vaak lastige kenmerken, zoals dunne wanden en nauwe inwendige hoeken. Ook…

Materialen

Waarom blijven de aluminiumprijzen stijgen?

15-12 De DAA heeft verschillende factoren die van invloed zijn (geweest) op de aluminiumprijzen, op…

Materialen

Hogere prijzen metalen gevelbouw onvermijdelijk

08-12 Binnen de gevelbouw ontstaan steeds meer zorgen over de oplopende kosten en levertijden met…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV