Goed advies en totaaloplossing voor plaatbewerking

0

Widenhorn zal op TIV laten zien dat de ontwikkelingen op het gebied van plaatbewerking en lasersystemen deze zomer niet hebben stil gestaan. Zo zijn de nieuwste V10 release van PROfirst, het CADCAM, calculatie en offertesysteem voor plaatbewerking, met een nieuwe 3D STEP Module, en de nieuwste AutoPOL GT release voor de aansturing van kantbanken gelanceerd.

Maar ook de fabrikanten van Widenhorn op het gebied van onderdelen van lasersnijmachines en kantgereedschappen hebben niet stilgezeten. Met nieuwe type onderdelen en coatings zijn hun producten nog duurzamer. Dit zal Widenhorn allemaal op TIV tonen.

3D Design & STEP module
Een gloednieuwe module van PROfirst V10 is de 3D STEP module. Hiermee kunnen STEP bestanden worden ingelezen, waarbij PROfirst automatisch de radii controleert op basis van de beschikbare matrijzen en deze corrigeert, zodat de uitslag direct goed en productiegereed is. Dit kan voor een enkel onderdeel, maar ook voor een complete samenstelling. Met slechts één druk op de knop worden alle onderdelen uit de samenstelling gehaald, de radii aangepast en de correcte uitslagen gegenereerd. Daarbij worden ook de zettingen, boor-, verzonken en tapgaten herkend, zodat deze bij het calculeren automatisch worden meegenomen in een offerte. Binnen enkele minuten is van een complete samenstelling een kant-en-klare offerte in PDF op de mail bij de klant, met een duidelijk overzicht van de bewerkingen die per product worden uitgevoerd. Als de offerte vervolgens order wordt, kan deze met één druk op de knop worden toegevoegd aan de lopende orders. Zo is direct duidelijk wat er moet worden gemaakt en wanneer moet worden gestart om de levertijden te halen.

Voor alle gebruikers met een actueel serviceabonnement is er een eenvoudig, maar krachtig 3D tekenpakket beschikbaar gemaakt om snel plaatwerkdelen en profielen te kunnen tekenen en uitslaan. Zonder enige kennis van 3D kan iedereen direct met PROfirst plaatwerkonderdelen tekenen. Deze module bevat ook een speciale profiel optie, voor het tekenen van profielen.

widenhorn-AutoPOL_GT
Met de nieuwe 3D STEP module van PROfirst V10 kunnen STEP bestanden worden ingelezen, waarbij PROfirst automatisch de radii controleert op basis van de beschikbare matrijzen en deze corrigeert.

Snijonderdelen en kantgereedschappen
De fabrikanten van Widenhorn hebben snijonderdelen ontwikkeld, zoals protective windows, fiberlenzen en nozzles voor nieuwere type (fiber)lasersnijmachines van onder andere Bystronic, Mazak en Amada. Voor Trumpf zijn EFL, EGL en EAQ nozzles verkrijgbaar voor Coolline en Brightline technologie. Iedere machine kent zijn eigen type nozzles, maar deze nozzles zijn ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Naast de standaard nozzle zijn er ook chromen nozzles (duurzamer, doordat ze beter bestand zijn tegen spetters) en anti-reflex nozzles (geschikt voor materiaal met een plastic beschermlaag) beschikbaar.

Widenhorn toont ook een nieuwtype coating van kantgereedschappenfabrikant Parma Stamp. Deze zorgt voor een langere levensduur van het gereedschap én een mooier eindproduct. Ook zijn er mogelijkheden met speciaal zetfolie.

Automatisch programmeren kantbank
AutoPOL is een pionier in software voor het offline programmeren van kantbanken. Klanten hebben door de jaren heen altijd de gebruiksvriendelijkheid van deze technisch geavanceerde software enorm gewaardeerd. Op beide aspecten wordt de software voortdurend doorontwikkeld. Het resultaat is de nieuwe release AutoPOL GT. Deze nieuwe generatie software biedt een nog hogere standaard in gebruikerservaring in het offline programmeren van kantbanken.

Widenhorn toont op TIV de volgende oplossingen:

  • PROfirst V10 – CADCAM & Calculatie voor snijmachines geïntegreerd met ERP
  • AutoPOL GT – CADCAM voor kantbanken
  • Laserlenzen enlaserspiegels voor alle lasersnijmachines
  • Protective Windows en fiberlenzen van alle fiberlasersnijmachines
  • Nozzles, keramieken en alle andere snijonderdelen voor snijmachines
  • Hoogwaardige kantgereedschappen voor alle kantbanken
  • Universal Lasersnijsystemen
  • LogiBARRE V8 – Machine-onafhankelijke programmeersysteem voor zaagmachines
  • LogiTOLE V8 – Optimalisatie van rechthoekscharen
  • LogiTRACE V16 – Uitslagen pakket voor plaatbewerking, apparatenbouw, HVAC en luchttechniek

Live demo desktop lasersnijsysteem
Op de stand van Widenhorn worden ook live demonstraties gegeven van een Universal Laser desktop model, compleet met snijbed, rotatie-as en de speciale 1-Touch Laser Photo.

Met deze software kan iedere foto voor ieder type materiaal worden omgezet naar de perfecte kleurverhouding, voor een optimaal graveerbeeld. De Universal lasersystemen bieden een breed scala aan mogelijkheden als aanvulling voor ieder productiebedrijf. Hoe vaak moet een bedrijf, zeker in machinebouw of andere takken waarin complete producten worden gemaakt, niet andere materialen verwerken of inkopen? Met een professionele laser kan een breed scala aan materialen worden gesneden van kunststof tot hout en van plastic tot rubber en foam. Omdat dit geen dagelijks werk is en de machine dit snel en goed moet kunnen verwerken, beschikt Universal over een database met instellingen voor alle bekende en veel voorkomende materialen. Kwestie van het juiste materiaal kiezen en snijden. Om de kwaliteit voor een materiaal te proberen is er de mogelijkheid om kosteloos bij Widenhorn een product te snijden, graveren of markeren op een lasersysteem in het democenter.

Widenhorn en Universal Laser Systems, stand 435