Groen licht voor METAVAK en Welding Week

0

De aankondiging van de overheid dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan, betekent dat de vakbeurs METAVAK in combinatie met Welding Week powered by NIL nu ook groen licht krijgt. Deze beurzen zullen plaatsvinden op 6, 7 en 8 oktober  in Evenementenhal Gorinchem.

Tijdens de laatste corona-persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge werd bekend dat zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, er geen maximum aantal bezoekers meer geldt voor bijeenkomsten. METAVAK en Welding Week voldoen aan deze vereiste maatregelen. “In eerder onderzoek spraken exposanten en potentiële bezoekers (81%) al vertrouwen uit over een coronaproof georganiseerde METAVAK en Welding Week. Nu wij ook van de overheid groen licht hebben gekregen, gaan wij vol vertrouwen aan de slag om een geslaagde vakbeurs neer te zetten”, aldus Gertjan Lammers, namens de organisatie van METAVAK en Welding Week. “Uiteraard staat veiligheid en gezondheid bij het organiseren van de beurs voorop. Wij hebben alle anderhalve meter protocollen klaarstaan en de voorbereidingen getroffen om samen met de gemeente Gorinchem de anderhalve meter afstand te borgen.”

METAVAK wordt gehouden in combinatie met Welding Week.
METAVAK wordt gehouden in combinatie met Welding Week.

Vrij bewegen over de beursvloer

Voorwaarde voor het doorgang laten vinden van bijeenkomsten zonder maximum aantal bezoekers, is dat deelnemers van tevoren wordt gevraagd of ze symptomen van Covid-19 vertonen. Ook dienen bezoekers zich vooraf te registeren. Lammers: “Zodra men binnen is, kan er vrij bewogen worden over de beursvloer. Ook is er de mogelijkheid om zowel op als buiten de beursvloer verantwoord met elkaar te netwerken. Verder treffen wij hygiënemaatregelen voor onder andere sanitair en zullen er genoeg desinfectiestations zijn.”

Smart Badge

De reeds geïmplementeerde Smart Badge technologie die toegepast is op Easyfairs beurzen, maakte het al mogelijk om contactloos informatie op de stands van exposanten te scannen. Deze techniek zal nu een nog belangrijkere functie krijgen. Deze badge biedt een digitaal alternatief voor het schudden van handen of het uitwisselen van visitekaartjes. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft.

Door alle gevolgen van de coronapandemie is METAVAK/Welding Week dit jaar één van de weinige vakbeurzen in de metaalindustrie die doorgang vinden. De beursorganisatie verwacht een belangrijke economische bijdrage te kunnen leveren aan de bezoekers en exposanten in de metaalindustrie, die door de coronacrisis ook flink is geraakt.