Groenewegen levert carrousel aan Technische Dienst Europoort

0

Groenewegen Machines heeft een nieuwe Gromatic 200 carrousseldraaibank geleverd aan Technische Dienst Europoort.

Deze firma was al langere tijd op zoek naar een goede gebruikte machine. Maar een exemplaar dat aan alle wensen van de klant voldoet, is volgens Groenewegen niet eenvoudig te vinden. “Tevens is het belangrijk de technische staat van de machine te bekijken zodat de klant in grote lijnen weet hoe de machine is en waar eventueel problemen verwacht kunnen worden. Toch blijft het lastig om hierin de middenweg te vinden. Aan de ene kant willen we verkopen maar aan de andere kant willen we een machine leveren waarmee de gebruiker vele jaren verder kan.”
Uiteindelijk heeft Groenewegen naast de gebruikte machines dus ook een nieuwe carrouseldraaibank aangeboden met een maximale draaicapaciteit van 2300 mm bij een werkstukhoogte van 1300 mm. Tevens is als optie een zijsupport en digitale uitlezing van 4 assen gemonteerd. “De prijs is in vergelijking met de gebruikte machine 40% hoger maar dan heb je wel garantie en precies de machine die je wilt hebben.”
De gekozen uitvoering heeft Turcite geleidingen op langs- en dwarssuppport, centrale bedsmering en automatische klemmingen op de elektrisch aangedreven bovenbalk. Ook wordt het gewicht van het zijsupport en de ram hydraulisch gecompenseerd. Op de tafel kan een maximaal werkstukgewicht van 8000 kilo worden geplaatst waarbij de Turcite geleiding en druksmering borg staan voor een lange levensduur. Alle bedieningselementen en de digitale uitlezing zijn ondergebracht in een hangend paneel waardoor de machine overzichtelijk en gemakkelijk te bedienen is. Voor de juiste snijsnelheid kan men kiezen uit 16 snelheden vanaf 2,5 tot 80 omwentelingen per minuut en een voeding van 0,8 tot 86 mm per minuut. De sledebewegingen zijn middels een joystick eenvoudig te kiezen.
Technische Dienst Europoort reviseert en repareert met de machine onder andere kleppen, pomphuizen, afsluiters, warmtewisselaars, flenzen en grote loopwielen voor kraaninstallaties. Het opspannen en bewerken van de werkstukken levert veel tijdwinst op ten opzichte van de Scharmann kotterbank, die overigens in 1991 ook bij Groenewegen is aangeschaft.