Kotterbank met twee tafels bij Van Halteren Metaal

0

Van Halteren Metaal in Bunschoten heeft een Soraluce FS10000 aan het machinepark toegevoegd. Deze floor type kotterbank heeft een X-verplaatsing van 10 meter en een Y-verplaatsing van 3,2 meter. De Z-as (ram en pinole) kan maximaal 2,4 meter verplaatsen.

Tevens is de machine voorzien van verschillende koppen die volautomatisch gewisseld kunnen worden. De combinatie met twee CNC gestuurde tafels die ook synchroon te gebruiken zijn maakt deze machine bijzonder. Door te kiezen voor twee CNC tafels wordt de verspanende capaciteit vergroot en daarmee wordt ingespeeld op de stijgende vraag vanuit de diverse markten.

Daarnaast zal het spindelrendement van deze Soraluce FS10000 hoger zijn doordat er tijdens het bewerken op de ene tafel, op de andere op- /afgespannen kan worden. De uitgebreide besturingssoftware en botsbeveiliging maken onbemand werken mogelijk.

Het besluit voor de investering, onderdeel van een lopend investeringsprogramma, is begin 2014 genomen, waarna de complexe fundatie is ontworpen, berekend en gebouwd in de productiehal waar doorgaans de grotere werkstukken worden bewerkt. Na het testen en goedkeuren van de fundatie is het opbouwen van de machine in november gestart en vanaf heden geheel volgens specificatie opgeleverd en volledig operationeel. Het personeel is intussen opgeleid. De kraancapaciteit bij de machine is 40 ton en dat is gelijk aan de maximale werkstukbelasting van de machine.

Van Halteren Metaal is onderdeel van de Van Halteren Groep, een familiebedrijf in de Nederlandse maakindustrie. Al vanaf de oprichting in 1969 is het bedrijf actief met innovatie waardoor het inmiddels wereldwijd actief is in diverse markten. Dit met zowel eigen producten als trainingssimulatoren en loopwielen voor rupsvoertuigen als ook met build-to-spec of build-to- print activiteiten voor de olie & gas industrie, energiemarkt, defensie, semiconductor en tooling bouw. Het bedrijf heeft 100 medewerkers.

Soraluce wordt in Nederland vertegenwoordigd door Laagland.