Boessenkool maakt hameitorens en balanspriemen voor Industriebrug Assen

0

Voor de nieuwe Industriebrug in Assen, een 4-deks ophaalbrug, heeft Machinefabriek Boessenkool de hameitorens van 16 ton per stuk gemaakt. Beide torens dragen elk een balanspriem van 65 ton. Deze priemen zorgen voor een stabiele bediening van de bewegende brugdelen.

Werkstukken van deze grote omvang bewerken de medewerkers van Boessenkool met hun 4-assige Juaristi floortype CNC kotterbank. Deze freesmachine kan werkstukken aan tot 20,5×6 x3 meter. Tot 200 ton gewicht kan voor bewerking op de tafel worden gebracht.

De nauwkeurigheid waarmee gewerkt wordt is spraakmakend: 10 micron over een afstand van 4 meter.  De machine is voorzien van een gereedschapswisselaar met zestig gereedschappen en een gereedschapskoppenwisselaar met vier gereedschapskoppen. Bovendien is er een geïntegreerde rotatietafel beschikbaar van 3×3,5 meter met een V-beweging slag van 2,5 meter, geschikt om 50 ton product op te bewerken.

De nieuwe industriebrug wordt in opdracht van de gemeente Assen gebouwd door VolkerWessels. Machinefabriek Boessenkool werd ingeschakeld door Volker Staal en Funderingen. De Industriebrug ligt in de Industrieweg, die de drukste noord-zuid verbinding is van Assen. Er gaat veel zwaar en intensief verkeer over deze weg. De brug maakt onderdeel uit van het project ‘De Blauwe As’. Het Kanaal vanaf het Havenkwartier tot aan de Vaart wordt door dit project met bruggen en sluizen bevaarbaar gemaakt.