Haan Industrial Group bouwt liftsystemen voor New York

0

Haan Industrial Group heeft onlangs in opdracht van 5BY2 een viertal liftsystemen gebouwd die gebruikt zullen worden in parkeergarages van appartementencomplexen in New York.

Haan uit Meerssen is technisch dienstverlener op het gebied van machinebouw, procesoptimalisatie, machineonderhoud en het leveren van technical support en vakspecialisten voor opdrachtgevers in de industrie. Het bedrijf 5BY2 is een leverancier van geautomatiseerde parkeersystemen volgens een schuiflegpuzzelsysteem. Het bedrijf uit Amsterdam heeft voor de vier liftsystemen voor New York gekozen voor Haan vanwege de innovatieve engineering, de betrouwbaarheid als partner alsmede de turn-key projectaanpak. Doordat Haan alles onder één dak heeft, zorgt dit voor korte en snelle lijnen in het proces.

Precisiewerk
De liften zijn niet bedoeld om “stand alone” te werken, maar maken onderdeel uit van een geautomatiseerd parkeersysteem. Omdat de systemen volautomatisch doorlopen, is de engineering in nauwe samenwerking met 5by2 uitgevoerd, zodat maatvoering, de elektrische componenten, de besturingssystemen en dergelijke op elkaar zijn afgestemd. Omwille van het precisiewerk heeft Haan een systeem met duwkettingen in plaats van trekkettingen en/of hydraulische cilinders geïntegreerd in het ontwerp. Hierdoor is geen extra vergrendeling meer nodig en is de nauwkeurigheid van de beweging beter te regelen. De werking van de liftsystemen zijn gegarandeerd over een periode van 10 jaar bij 50.000 cyclussen per jaar. Dit kan mede door een automatisch smeersysteem dat op afstand uit te lezen is. Deze liften kennen een snelheid van 0.3 mtr/sec, maar snelheden tot 1 mtr/sec zijn haalbaar. Het maximale hijsvermogen van 5000 KG en een maximale hoogte van 7,5 meter voor deze liften is voor Haan geen grootse uitdaging. Het bedrijf uit Meerssen heeft in het verleden namelijk al hijs- en kantelsystemen gerealiseerd met capaciteiten tot 240.000 KG of liften met een hoogte tot 20 meter.

Haan
Automatisch smeren van het duwkettingsysteem.

Vervolgorders
Inmiddels is de klant bij Haan op locatie in Meerssen komen testen en worden de systemen naar New York verscheept. De technisch dienstverlener heeft de eerste vervolgorders voor de Verenigde Staten reeds ontvangen en voor een project in Canada is de pre-engineering recentelijk afgerond.

Haan
Een van de geschaarde liften in de werkplaats.