Haas Automation boekt omzetgroei in Europa

CNC-machinebouwer Haas Automation Europe heeft zijn omzet in het eerste kwartaal zien groeien met 24%, vergeleken met 2012. En dat ondanks de pessimistische prognose van de wereldwijde groei van de consumptie van bewerkingsmachines voor 2013, die naar verwachting minder dan 3% zal bedragen volgens het in Londen gevestigde onderzoeksbureau Oxford Economics.

Alain Reynvoet, managing director van Haas Automation Europe, licht toe wat aan de basis ligt van groei van Haas Automation op het Europese continent, dat nochtans een van de moeilijkste markten is voor fijnmechanica en productie in het algemeen. “Wij doen het goed in Europa om verschillende redenen. Ten eerste hebben we, zoals beloofd, in de afgelopen jaren meerdere nieuwe betaalbare productiviteitsverhogende machines geïntroduceerd. Hiermee spelen we in op een vraag van onze klanten, die ons vertellen dat ze behoefte hebben aan dergelijke machines om te kunnen concurreren in deze zeer moeilijke marktomstandigheden. Veel van onze nieuwe en verbeterde producten zullen te zien zijn op EMO 2013. Op de Haas-stand zullen live verspaningsdemonstraties worden gegeven op de machines.”

“Ten tweede hebben we al onze aandacht gericht op het verbeteren van de betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en stijfheid van deze producten en onze bestaande producten. Met andere woorden: we hebben enorme vooruitgang geboekt op het vlak van kwaliteit.”

Groei niet gebaseerd op kortingen
“De groei van Haas is niet gebaseerd op kortingen”, vervolgt Reynvoet, “maar is een resultaat van onze inspanningen om machines te ontwerpen en bouwen die de klant waar voor zijn geld geven. Dat we meer machines verkopen en ons marktaandeel vergroten is één ding, feit is ook dat we machines met een hogere toegevoegde waarde verkopen – machines met kenmerken die onze klanten helpen om meer te doen in minder tijd en betere onderdelen te maken.”

Zestien nieuwe modellen op EMO
Bezoekers aan de Haas-stand op EMO 2013 zullen verspaningsdemonstraties kunnen bijwonen van zestien van de nieuwste CNC-machinemodellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hogesnelheids-VBC’s; SK-50 machines met een hoog vermogen die ontworpen zijn voor zware verspaning; productiviteitsverhogende draaimachines met aangedreven gereedschappen en dubbele spil (subspil); krachtige compacte boortap- en Toolroom-machines; en gespecialiseerde verticale bewerkingscentra voor gereedschapmakers. En uiteraard zal Haas op EMO 2013 ook zijn UMC-750 universele bewerkingscentrum demonstreren, dat op EMO 2011 in Europa werd gelanceerd.

Reynvoet: “Toen Haas begon met het bouwen van CNC-bewerkingsmachines in de late jaren 1980, stonden we vooral bekend als de fabrikant van betaalbare bewerkingsmachines. Men kan stellen dat in die tijd alle bewerkingsmachines duur waren, en relatief onbetrouwbaar. Ook onderdelen waren duur, en vaak was het moeilijk om snel aan onderdelen te komen. Haas heeft een actieve rol gespeeld in de verbetering van het imago van de industrie voor bewerkingsmachines. We hebben een bedrijf opgebouwd dat de standaarden hanteert die klanten verwachten wanneer ze bijvoorbeeld investeren in een nieuwe auto, zoals een Audi of een BMW: de aankoopprijs is bekend; er is geen compromis gesloten op het vlak van constructiekwaliteit – het is dus een en-en-verhaal, geen of-of-verhaal; betrouwbaarheid is vanzelfsprekend; service en ondersteuning zijn altijd uitstekend; en de prijzen van onderdelen zijn transparant en worden openlijk gepubliceerd.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Style presenteert drie machines op METAVAK

04-10 “METAVAK biedt een uitgelezen kans om onze machines aan een breed publiek voor te…

Verspanen

Hurco bundelt alle kennis in nieuwe vijfasser

06-04 Om de productiviteit, stabiliteit en nauwkeurigheid te verhogen heeft Hurco alle beschikbare kennis samengebracht…

Verspanen

Nieuw bewerkingscentrum Okuma voor grote werkstukken

09-02 De afmetingen en prestatiemogelijkheden van de nieuwe MA-8000H zijn enorm verhoogd in vergelijking met…

Verspanen

Makino a40 Special Edition voor aluminium spuitgietdelen

24-11 De nieuwe 20.000 rpm spil levert snellere bewerking met speciale PCD gereedschappen, terwijl de…

Verspanen

Metalnet anticipeert met Yasda op toenemend precisiewerk

31-03 Dankzij het grote gereedschapsmagazijn en de palletautomatisering kan Metalnet het bewerkingscentrum ook inzetten voor…

Verspanen

Hyundai Wia introduceert grote vijf-assige XF8500 met box-in-box principe

21-12 Hyundai Wia, heeft de XF8500 geïntroduceerd. Dit vijfassige verticale bewerkingscentrum is de nieuwste telg…

Verspanen

Fehlmann viert 90-jarig jubileum met nieuwe vijf-asser

16-12 Fehlmann vierde eind oktober het 90-jarig jubileum met een open huis in Seon (Z).…

Verspanen

Doosan brengt precisie en productiviteit in groot verspanen

24-09 Met de nieuwe Puma SMX5100L/LS Series heeft Doosan een multitasking draaicentrum op de markt…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV