Haas geeft op EMO verspaningsdemonstraties op 16 CNC-machines

Bezoekers aan de Haas-stand op EMO 2013 kunnen verspaningsdemonstraties bijwonen van 16 van de nieuwste CNC-machinemodellen van het bedrijf. Zoals hogesnelheids-VBC’s; SK-50 machines met een hoog vermogen die ontworpen zijn voor zware verspaning; productiviteitsverhogende draaimachines met aangedreven gereedschappen en dubbele spil; krachtige compacte boortap- en Toolroom-machines; en gespecialiseerde verticale bewerkingscentra voor gereedschapmakers.

De draaimachines van de DS-30-serie met Y-as maken draaien met dubbele spil mogelijk en bieden een Y-as, een C-as en aangedreven gereedschappen. Deze combinatie levert krachtige ‘alles-in-één’ bewerkingsoplossingen op. De spillen bevinden zich tegenover elkaar en ondersteunen volledig gesynchroniseerd draaien en uitvoer van werkstukken terwijl de machine draait om de cyclustijden te verkorten. De draaimachines leveren 102 mm verplaatsing over de Y-as (±51 mm vanaf de centerlijn) voor off-center frezen, boren en tappen. Ze worden standaard geleverd met de optie voor aangedreven gereedschappen met een hoog koppel en een servoaangedreven C-as voor veelzijdige 4-assige mogelijkheden. De machines zijn verkrijgbaar als standaardmodel en als hogesnelheidsmodel (Super Speed-model).

De CNC-gestuurde ST-10Y-draaimachine biedt een voordelige oplossing voor het draaien van kleine werkstukken: een compacte machine die het handmatige werk vermindert en vol zit met eigenschappen van grotere machines. De machine biedt aangedreven gereedschappen met een C-as. De machine is vanaf de basis ontworpen om een zeer hoge machinestabiliteit, een hoge nauwkeurigheid en een reductie van thermische verschillen te realiseren. Daarvoor zijn alle gietstukken voor het machineframe geoptimaliseerd met behulp van eindige elementenanalyse (FEA). De afvoer van de spanen en doorvoer van koelmiddel zijn verbeterd en diverse aanpassingen zijn doorgevoerd om onderhoud en service te vereenvoudigen. De spilkop heeft een compacte en symmetrische vorm gekregen om de thermische stabiliteit en stijfheid te verbeteren. Het 45-graden machinebed verbetert zowel de toegankelijkheid als de spanenafvoer.

Op de Haas-stand zullen ook minstens 9 verschillende CNC-rotatietafels en indexeerders van Haas te zien zijn, waaronder de nieuwe CNC-gestuurde HRC210-rotatietafel met nokaandrijving: De HRC210 is een hogesnelheidsrotatietafel met nokaandrijving die verspanings- en indexeersnelheden tot 830°/sec biedt. Deze rotatietafel levert 149 Nm spilkoppel voor synchrone 4-assige bewerking en heeft een pneumatische rem, die 182 Nm houdkoppel levert voor stationair werk. De indexeernauwkeurigheid bedraagt ±30 boogseconden en de repeteernauwkeurigheid 4 boogseconden.

Ook zal Haas zijn UMC-750 universele bewerkingscentrum demonstreren, dat op EMO 2011 werd gelanceerd. De UMC-750 biedt verplaatsingen van 762 x 508 x 508 mm en heeft een geïntegreerde trunniontafel met twee assen. De machine is uitgerust met een in-line direct aangedreven SK-40 hoofdspil met weinig warmteontwikkeling (standaard met een maximaal toerental van 8100 omw/min of optioneel met een maximaal toerental van 12.000 omw/min). De machine wordt standaard geleverd met een trommelgereedschapswisselaar voor 40+1 gereedschappen. De trunniontafel kan werkstukken onder vrijwel elke hoek positioneren voor 5-zijdige (3+2-assige) bewerking of kan zorgen voor gelijktijdige 5-assige beweging voor het bewerken van profielen en complexe bewerking. De machine biedt +110 en -35 graden kanteling en 360 graden verdraaiing. Dat zorgt voor een uitstekende gereedschapspeling en een grote werkstukcapaciteit.

Haas, Hal 27 standnummer C12

Website EMO

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Style presenteert drie machines op METAVAK

04-10 “METAVAK biedt een uitgelezen kans om onze machines aan een breed publiek voor te…

Verspanen

Open huis Auto Well

19-12 Auto Well Benelux begint het nieuwe jaar goed. Op donderdag 24 en vrijdag 25…

Toeleveren

Puma CNC-draaibank brengt Braakhuis weer stapje hoger

03-11 Steeds een stapje hoger komen. Dat is al jaren de filosofie van Braakhuis in…

Verspanen

Ambitieus Doosan toont 22 hightech machines op EMO

04-09 Met de presentatie van 22 draai- en freesmachines pakt Doosan flink uit op de…

Geen categorie

W&M Engineering vergroot betrouwbaarheid en efficiency

09-06 W&M Engineering (Wardenburg & Malgo) in Apeldoorn heeft geïnvesteerd in twee nieuwe verticale bewerkingscentra…

Geen categorie

W&M Engineering vergroot betrouwbaarheid en efficiency

09-06 W&M Engineering (Wardenburg & Malgo) in Apeldoorn heeft geïnvesteerd in twee nieuwe verticale bewerkingscentra…

Geen categorie

Open huis Dormac in vernieuwd pand

13-01 Dormac CNC Solutions houdt op vrijdag 30 en zaterdag 31 januari open huis. Deze…

Geen categorie

Dimatech leverancier van Style CNC Machines

07-01 Style CNC Machines is een samenwerking gestart met Dimatech in Varsseveld, dat de hiermee…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV