Haimer breidt allround frees uit met korte en lange versie

0

Haimer heeft het assortiment allround Mill frezen uitgebreid met een korte en een lange versie. De volhardmetalen Haimer Mill frezen zijn echte allrounders. Zo kunnen ze ingezet worden voor frezen, boren, hellend frezen en het aanbrengen van groeven in bijna alle materialen. De nieuwe korte en lange versies geven gebruikers nu nog meer mogelijkheden.

Met de Mill frezen geeft Haimer een antwoord op een veel voorkomende vraag uit de machinebouw en de medische industrie naar een universeel freesgereedschap dat gebruikt kan worden in staal en roestvast staal, maar ook in gietijzer, koper en zelfs in gehard staal. De Haimer Mill, die volgens DIN 6527 als schachtfrezen verkrijgbaar zijn met een scherpe hoek, een hoekradius of een afschuining, zijn ontwikkeld om al deze materialen te bewerken.

Dit wordt mogelijk dankzij de geometrie met onder andere een ongelijke verdeling van de snijkanten en een centrale snijkant. De frezen worden geleverd met een h6 schachtkwaliteit en een rondloopnauwkeurigheid van <10 micrometer. Om de gebruikers nog meer voordelen te bieden, heeft Haimer het assortiment recent uitgebreid met een korte en een lange versie.

De 3xD Mill kan ook worden gebruikt voor trochoïdale bewerkingen, waarbij de gehele lengte van de snijkant wordt gebruikt.
De 3xD Mill kan ook worden gebruikt voor trochoïdale bewerkingen, waarbij de gehele lengte van de snijkant wordt gebruikt.

Stabiliteit en productiviteit

De nieuwe korte versie van de Haimer Mill frezen is met een snijkantlengte van 1,25xD ideaal voor kleine snijdieptes. De frees maakt perfect gebruik van de snijkant en door de korte schachtlengte ontstaan er minder krachten op de hals van het gereedschap. Hierdoor wordt een hoge stabiliteit bereikt. De korte versie van de Haimer Mill is leverbaar met een diameter van 2 tot 6 mm in stappen van in 1 mm en van 8 mm tot 20 mm in stappen van 2 mm.

Voor verspaners die werkstukken met hoge wanden willen bewerken heeft Haimer de 3xD Mill ontwikkeld. Het gereedschap kan ook worden gebruikt voor trochoïdale bewerkingen. Deze freesstrategie gebruikt de gehele lengte van de snijkant en behaalt hoge verspaningsvolumes.

Productmanager Stefan Echle onthult nog een sterk punt: “Ondanks de grotere totale lengte kan de Haimer Mill, kan het gereedschap dankzij de geoptimaliseerde geometrie net zo agressief hellend frezen en boren als de standaardversie.” De lange versie is verkrijgbaar in versies van 6 tot 20 mm in diameter in stappen van 2 mm. Optioneel kan het gereedschap geleverd worden met de gepatenteerde uittrekbeveiliging Safe-Lock.