Hannover Messe definitief van de baan

0

De grootste industriebeurs ter wereld, de Hannover Messe, zal dit jaar niet plaatsvinden. De beurs was vanwege het coronavirus al uitgesteld naar 13-17 juli maar ook dat gaat niet door. De regio Hannover heeft een decreet uitgevaardigd dat het evenement verbiedt.

Dit betekent dat er dit jaar voor het eerst in de 73-jarige historie van de beurs geen Hannover Messe zal plaatsvinden. De volgende editie wordt pas gehouden in april 2021. Tot dat moment zal de beursorganisatie exposanten en bezoekers mogelijkheden aanbieden om digitaal contacten te leggen voor het uitwisselen van technologische informatie. Hiervoor wordt binnenkort een platform geopend.

Uitgebreide reisbeperkingen, een verbod op groepsbijeenkomsten en het decreet van het regiobestuur maken de beurs in Hannover onmogelijk. De beursorganisatie wijst er daarnaast op dat het coronavirus een enorme impact heeft op de economie. De maakindustrie – de belangrijkste doelgroep van de Hannover Messe – wordt al geconfronteerd met de consequenties van de pandemie. De vraag en de omzet in de Duitse industrie dalen, wat  resulteert in serieuze leveringsproblemen, productiestops en minder arbeidsuren voor werknemers.