Hannover Messe jaagt industriële transformatie aan

De Hannover Messe is weer massaal bezocht door vertegenwoordigers van de Nederlandse industrie. Maar liefst 5900 Nederlanders passeerden de toegangspoortjes in Hannover en daarmee zorgde ons land na China voor het grootste buitenlandse bezoekerscontingent.

Daarmee lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat de Nederlandse industrie bovengemiddeld is geïnteresseerd in alle technologieën die samenhangen met de industriële transformatie die momenteel gaande is. De Hannover Messe toonde opnieuw aan hiervoor het platform bij uitstek te zijn. De industriebeurs bood een alomvattende blik op toepassingsscenario’s, potentieel en het samenspel van Industrie 4.0, kunstmatige intelligentie, 5G en energie-oplossingen. Dat alles trok in totaal 215.000 bezoekers uit de hele wereld.

Meer dan 500 voorbeelden
Rond 6500 exposanten – eveneens uit de hele wereld – presenteerden in Hannover oplossingen voor de industriële productie en de energievoorziening van morgen. Er waren meer dan 500 voorbeelden te zien van de inzet van kunstmatige intelligentie in de industriële productie, 5G-toepassingen alsmede oplossingen voor de energie- en mobiliteitstransitie. Vooral robots trokken ook de aandacht van de bezoekers. De grote robotproducenten, maar ook robotica-start-ups toonden tal van toepassingsvoorbeelden voor diverse industriële sectoren.

5G netwerk
De Hannover Messe toonde voor het eerst ook het potentieel van de vijfde generatie telecomtechnologie 5G. Er wordt beweerd dat het supersnelle 5G netwerk een doorslaggevende factor gaat worden bij het inrichten van digitale productieprocessen, waarin alles met elkaar wordt verbonden. De Hannover Messe gaf de eerste impulsen op dit gebied. Met ondersteuning van technologiepartners Nokia en Qualcomm had de beursorganisatie voor het eerst een 5G-testomgeving opgebouwd. Hier demonstreerden netinrichters en -gebruikers het potentieel van de nieuwste telecomtechnologie voor industrieel gebruik. De Hannover Messe gaat hiermee snel verder. De komende maanden wordt het beursterrein onder de noemer ‘Smart Venue’ ingericht als het eerste 5G-beurscomplex ter wereld. De verwachting is dat op de Hannover Messe van volgend jaar al diverse concrete toepassingen van 5G te zien zullen zijn. 5G wordt evenals kunstmatige intelligentie gezien als een belangrijke concurrentiefactor in de industrie. De volgende Hannover Messe is van 20 tot en met 24 april 2020. Het partnerland is dan Indonesië.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Oppervlaktetechniek

Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

Bedrijf en Economie

Stem op de genomineerden voor de Jong Metaal Award en Vakvrouw Metaal Award

02-09 Beide prijzen zijn een initiatief van de Nederlandse Metaaldagen. Het startschot van deze vakbeurs…

Bedrijf en Economie

METAVAK staat klaar om de metaalindustrie veilig te ontvangen

01-09 Op de beursvloer komen de zes segmenten verbinden, automatisering, verspanen, plaatbewerking, 3D-printen en oppervlakte/reiniging…

Plaatbewerking

247TailorSteel begroet herstart persoonlijk contact

30-08 De ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen mag en…

Bedrijf en Economie

Fabtech presenteert meer dan 1100 exposanten

25-08 De Fabtech is de eerste grote industriële vakbeurs in Noord-Amerika, sinds de uitbraak van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X