Hedelius introduceert Acura 85

0
15

De presentatie van de nieuwe Acura 85 is het absolute hoogtepunt van de huisshow van Hedelius in Meppen (D) op 8 en 9 november. Dit bewerkingscentrum is de grotere broer van de 5-assige Acura 65 met dubbel gelagerde draaizwenktafel en bewegende kolom en groot bereik.

Ook de Acura 85 (bereik (XxYxZ): 900x850x700 mm) is compact en geschikt voor snel, flexibel en toch nauwkeurig bewerken. De draaizwenktafel kan van beide kanten worden beladen. Het gereedschappenmagazijn biedt plek voor 80 gereedschappen en is vanaf de voorzijde bereikbaar, zonder dat de bewerking daarvoor moet worden onderbroken. Met een extra magazijn kan het aantal gereedschappen worden uitgebreid met 190. Als optie is ook 5-assig simultaan frezen mogelijk.

Live onder spaan
In totaal toont Hedelius meer dan tien machines met verschillende bewerkingsprocessen live onder spaan. Daarnaast zijn er op de huisshow meer dan dertig mede-exposanten met CAM-software, gereedschappen, spanmiddelen, besturingstechniek en automatiseringstechniek aanwezig. Ook geven Hedelius en haar partners diverse lezingen over actuele onderwerpen in de verspaning.

Een machine die ook live is te zien, is de Forte 65 Single 1320. Deze heeft de Acura-technologie, maar is een 3-assig bewerkingscentrum. Ondanks de compacte buitenmaten kan deze machine 2 ton zware werkstukken tot 1320x650x600 mm bewerken. Op de huisshow is deze machine te zien met een grote gereedschapswisselaar.

Hedelius verzorgt ook rondleidingen door de fabriek. De vorige keer vormde de presentatie van de zwenkkopmachine Tiltenta 9 het hoogtepunt van die rondleidingen. Ook dit keer kan de Tiltenta 9-2600 worden bekeken. De krachtige T9-serie is in te zetten voor verschillende verspaningstaken, bijvoorbeeld in de machinebouw, gereedschappen- en matrijzenbouw en de luchtvaartindustrie. Het grote werkgebied van de T9-2600 (bereik (XxYxZ): 4600x900x900 mm) en de zwenkbare hoofdspil maken verticale bewerkingen van lange werkstukken tot 5000 kg mogelijk. Hedelius is gevestigd in Meppen, vlak over de grens bij Emmen. De Duitse machinefabrikant wordt in Nederland vertegenwoordigd door Promas.