Heine Steel staakt handelsactiviteiten per eind 2020

0

Heine Steel in Deventer, gespecialiseerd leverancier van (blank) stafstaal, beëindigt per 31 december alle handelsactiviteiten. In een brief aan haar relaties laat het team van Heine Steel weten dat de kosten die worden gemaakt niet opwegen tegen de geringe marge die momenteel kan worden berekend naar de eindgebruiker. Daarom is deze rigoureuze beslissing genomen.

Heine Steel is in 2012 gestart als verkoopkantoor voor de Duitse moedermaatschappij Heine+Beisswenger en heeft in een betrekkelijk korte periode grote naamsbekendheid gekregen als toeleverancier in de staalverwerkende industrie.

Zowel OEM-ers, machinefabrieken, metaaldraaierijen als ook handelaren behoren tot de klantengroep. In totaal is het Heine Steel gelukt om meer dan 400 klanten aan zich te binden, variërend van bestelfrequenties van 1x per jaar tot full service contracten voor grote OEM’s. De afgelopen jaren is ruim 27.000.000 kilo kwaliteitsstaal (in diameter 4 tot 400 mm) geleverd naar klanten over de gehele wereld, van de naastgelegen machinefabriek in Deventer tot aan klanten in Nieuw Zeeland en de Filipijnen.

“De laatste tijd hebben we geconstateerd dat ons initiële concept niet meer aansluit bij de marktdynamiek. Ondanks de (interne) wijzigingen die we doorgevoerd hebben en constante focus op de operationele kosten moeten wij constateren dat onze activiteiten niet bijdragen aan het gewenste resultaat. De afgelopen maanden zijn diverse scenario’s met elkaar vergeleken om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat het doorzetten van de huidige handelsactiviteiten niet rendabel is.”

De lopende opdrachten zullen aan klanten worden uitgeleverd volgens de gemaakte afspraken. Nieuwe bestellingen kunnen geplaatst worden t/m 13 november, met een uiterlijke levertijd van week 50. Per 31 december wordt het Nederlandse magazijn van Heine Steel gesloten.