Heine Steel staakt handelsactiviteiten per eind 2020

Heine Steel in Deventer, gespecialiseerd leverancier van (blank) stafstaal, beëindigt per 31 december alle handelsactiviteiten. In een brief aan haar relaties laat het team van Heine Steel weten dat de kosten die worden gemaakt niet opwegen tegen de geringe marge die momenteel kan worden berekend naar de eindgebruiker. Daarom is deze rigoureuze beslissing genomen.

Heine Steel is in 2012 gestart als verkoopkantoor voor de Duitse moedermaatschappij Heine+Beisswenger en heeft in een betrekkelijk korte periode grote naamsbekendheid gekregen als toeleverancier in de staalverwerkende industrie.

Zowel OEM-ers, machinefabrieken, metaaldraaierijen als ook handelaren behoren tot de klantengroep. In totaal is het Heine Steel gelukt om meer dan 400 klanten aan zich te binden, variërend van bestelfrequenties van 1x per jaar tot full service contracten voor grote OEM’s. De afgelopen jaren is ruim 27.000.000 kilo kwaliteitsstaal (in diameter 4 tot 400 mm) geleverd naar klanten over de gehele wereld, van de naastgelegen machinefabriek in Deventer tot aan klanten in Nieuw Zeeland en de Filipijnen.

“De laatste tijd hebben we geconstateerd dat ons initiële concept niet meer aansluit bij de marktdynamiek. Ondanks de (interne) wijzigingen die we doorgevoerd hebben en constante focus op de operationele kosten moeten wij constateren dat onze activiteiten niet bijdragen aan het gewenste resultaat. De afgelopen maanden zijn diverse scenario’s met elkaar vergeleken om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat het doorzetten van de huidige handelsactiviteiten niet rendabel is.”

De lopende opdrachten zullen aan klanten worden uitgeleverd volgens de gemaakte afspraken. Nieuwe bestellingen kunnen geplaatst worden t/m 13 november, met een uiterlijke levertijd van week 50. Per 31 december wordt het Nederlandse magazijn van Heine Steel gesloten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Silent disco op Dé Maakindustrie Dag

23-10 Veel verspanende specialisten bezochten vorige week Dé Maakindustrie Dag bij Style CNC Machines in…

Featured

Heine Steel vertelt de klant exact hoe laat het stafstaal komt

15-05 Heine Steel, specialist voor stafstaal, introduceert in Q2-2018 een planningtool. Hierdoor krijgen de klanten…

Featured

Heine Steel investeert bij eerste lustrum

02-05 Opgericht als verkoopkantoor voor de Duitse staalhandels groep Heine+Beisswenger, viert stafstaal leverancier Heine Steel…

Materialen

IMS distributeur voor Outokumpu Prodec stafstaal

22-02 IMS Nederland is per direct de exclusieve distributeur voor de Benelux van Prodec, het…

Geen categorie

Vlietjonge vergroot assortiment

16-01 Vlietjonge Staalhandel heeft het assortiment uitgebreid in met name de productgroepen balkstaal en kokers/buizen.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV