‘Hoogwaardig staal cruciaal voor duurzaam vliegtuig’

Swiss Steel Group heeft een uitgebreid whitepaper gepubliceerd waarin de belangrijke veranderingen en uitdagingen worden belicht waarmee de luchtvaartindustrie wordt geconfronteerd bij het bereiken van netto-nulemissiedoelstellingen tegen 2050.

Stafstaal op voorraad bij Swiss Steel Group.

De luchtvaartindustrie staat voor de taak haar bijdrage te leveren aan de wereldwijde inspanningen op het gebied van klimaatbescherming. Ondanks het relatief lage aandeel van ongeveer 4 procent van de totale uitstoot van broeikasgassen in de EU, heeft de luchtvaartindustrie een van de snelst groeiende emissievolumes, wat voornamelijk te wijten is aan de onevenredige toename van het aantal passagiers.

Gebruik duurzame materialen

Om de ambitieuze klimaatdoelstellingen te halen, zijn ingrijpende veranderingen nodig in de hele waar-deketen van de luchtvaart. Dit omvat het gebruik van duurzame materialen, de ontwikkeling van alterna-tieve aandrijftechnologieën, de verbetering van de motorefficiëntie en de vermindering van klimaatrele-vante niet-CO2-effecten. Tegelijkertijd moeten deze maatregelen ervoor zorgen dat de toele-veringsketens efficiënt, veilig en kort blijven.

Hoogwaardige staalsoorten

De whitepaper analyseert de gevolgen van deze uitdagingen en presenteert innovatieve oplossingen. De focus ligt op de cruciale rol van de Swiss Steel Group bij het leveren van hoogwaardige staalsoorten voor duurzame vliegtuigontwerpen. “Onze producten leveren een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de impact op het milieu en het verhogen van de efficiëntie van moderne vliegtuigen”, zegt Frank Koch, CEO van Swiss Steel Group.

Hij legt uit: “De luchtvaartindustrie bevindt zich op een keerpunt. Onze hoogwaardige speciale staalsoorten zijn een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van duurza-me en efficiënte vliegtuigen. We leveren met onze producten een belangrijke bijdrage aan het behalen van de klimaatdoelstellingen en de toekomst van de luchtvaart helpen vormgeven.”

De duurzaamheidsinspanningen van de Swiss Steel Group omvatten een breed scala aan maatregelen, die in detail worden beschreven in het whitepaper. Deze omvatten onder andere: Innovatieve materialen: het ontwikkelen en leveren van staalsoorten die lichter en duurzamer zijn, waardoor het brandstofverbruik en de uitstoot worden verminderd.

Verhogen van de efficiëntie: het ondersteunen van de luchtvaartindustrie bij het optimaliseren van productieprocessen en het implementeren van efficiënte motoren. Duurzame toeleveringsketens: Zorgen voor korte, veilige en efficiënte toeleveringsketens die de impact op het mili-eu minimaliseren.
De whitepaper is gratis te downloaden op de website van Swiss Steel Group.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Featured

Heine Steel staakt handelsactiviteiten per eind 2020

05-10 Heine Steel in Deventer, gespecialiseerd leverancier van (blank) stafstaal, beëindigt per 31 december alle…

Verspanen

Silent disco op Dé Maakindustrie Dag

23-10 Veel verspanende specialisten bezochten vorige week Dé Maakindustrie Dag bij Style CNC Machines in…

Featured

Heine Steel investeert bij eerste lustrum

02-05 Opgericht als verkoopkantoor voor de Duitse staalhandels groep Heine+Beisswenger, viert stafstaal leverancier Heine Steel…

Materialen

IMS distributeur voor Outokumpu Prodec stafstaal

22-02 IMS Nederland is per direct de exclusieve distributeur voor de Benelux van Prodec, het…

Geen categorie

Vlietjonge vergroot assortiment

16-01 Vlietjonge Staalhandel heeft het assortiment uitgebreid in met name de productgroepen balkstaal en kokers/buizen.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV