Heine Steel investeert bij eerste lustrum

Opgericht als verkoopkantoor voor de Duitse staalhandels groep Heine+Beisswenger, viert stafstaal leverancier Heine Steel in Deventer op 4 mei haar 5-jarig jubileum. Dit eerste lustrum gaat gepaard met diverse investeringen.

Hoewel er 5 jaar geleden sprake was van een kwakkelende industrie, was het een bewuste keuze om in Nederland een vestiging te openen, vanwege het hier aanwezige groeipotentieel. “Na 5 jaar kan de eerste balans worden opgemaakt en daaruit blijkt dat Heine Steel op alle vlakken een aanvulling is als stafstaal leverancier”, zegt general manager Lennard Keulen. “Tot 2012 waren er uitsluitend leveranciers actief die zich in het algemeen richtten op de metaalverwerkende industrie; Heine Steel was de eerste onafhankelijke specialist die zich uitsluitend richt op stafstaal voor verspanende doeleinden. Dat heeft geresulteerd in een verschuiving van klanten en verkorting van doorlooptijden van in Nederland lastig verkrijgbare artikelen.”

Klant-specifieke voorraad
Binnen 4 maanden na oprichting begon Heine Steel al met het opbouwen van klant-specifieke voorraad in een eigen magazijn en na enkele aanpassingen is sinds 3 jaar de voorraad opgeslagen bij distribiteur Addink in Zutphen. Een ideale samenwerking waarbij het plannen, orderproces en transport is gecentraliseerd op één locatie.
In 2016 is Heine Steel begonnen met het verzorgen van exportorders die in containers verscheept worden vanuit de havens van Rotterdam of Antwerpen. Inmiddels exporteert Heine Steel Europees kwaliteitsstaal naar 15 landen buiten Europa, tot in Nieuw-Zeeland en Peru. Het verkoopteam bevat momenteel 4 fte’s, administratie 0,5 fte en orderproces 1.2 fte’s.

Investeringen in 2017
Vanaf juni wordt de voorraadlocatie uitgebreid naar circa 1200 vierkante meter, voorzien van een 6 ton bovenloop kraan. De voorraad zal in fases uitgebouwd worden van 1,1 miljoen naar circa 2 miljoen kilo. (2.000 ton). Tevens wordt er geïnvesteerd in een Amada zaaginstallatie, voor het zagen van diameters van 30-300 mm. Er wordt gekeken naar een verdere personeelsuitbreiding voor kantoor, maar ook in het magazijn in Zutphen. Het computersysteem wordt uitgebreid met verdere modules om de verwerking van orders en order gerelateerde documenten verder te stroomlijnen.

“De komende 3 jaar staan in het teken van autonome groei en verdere uitbreiding van de klantenkring en –service”, zegt Lennard Keulen. “Momenteel staan de prijzen onder druk en levertijd af fabriek wordt langer. In dat gegeven ligt de toegevoegde waarde voor Heine Steel: inspringen op  deze langere levertijd door verdere uitbreiding van het voorraad pakket en de prijs door middel van gebundelde inkoop  laag houden.”

Afzetgebieden
Heine Steel behoort tot de Heine+Beisswenger handelsgroep in Stuttgart, een van de grootste onafhankelijke staalleveranciers in West-Europa, die meer dan 250.000 ton per jaar afzet en ruim 50.000 ton op voorraad heeft liggen. Stafstaal zit in het DNA van Heine Steel. Alle bedrijfsactiviteiten zijn erop ingericht om dit productprogramma optimaal aan te bieden aan de eindgebruikers. Met een  breed (aantal kwaliteiten) en diep (verschillende maatvoeringen en vormen) leveringspakket levert de stafstaalspecialist zich op de volgende afzetgebieden: Automobielindustrie en Tier1-Tier2 toeleveranciers, Landbouwmechanisatie, Interne transportmiddelen, Scheepsbouw, Olie- en gas industrie, Hydrauliek, Metaaldraaierijen, Machinefabrieken en (internationale) Handel.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Heuvelman Staalhandel legt toekomstbestendig IT-fundament

11-02 Heuvelman levert een breed assortiment constructiestaal direct uit voorraad. Het bedrijf bedient met name…

Featured

Heine Steel staakt handelsactiviteiten per eind 2020

05-10 Heine Steel in Deventer, gespecialiseerd leverancier van (blank) stafstaal, beëindigt per 31 december alle…

Verspanen

Silent disco op Dé Maakindustrie Dag

23-10 Veel verspanende specialisten bezochten vorige week Dé Maakindustrie Dag bij Style CNC Machines in…

Featured

Heine Steel vertelt de klant exact hoe laat het stafstaal komt

15-05 Heine Steel, specialist voor stafstaal, introduceert in Q2-2018 een planningtool. Hierdoor krijgen de klanten…

Materialen

IMS distributeur voor Outokumpu Prodec stafstaal

22-02 IMS Nederland is per direct de exclusieve distributeur voor de Benelux van Prodec, het…

Geen categorie

Vlietjonge vergroot assortiment

16-01 Vlietjonge Staalhandel heeft het assortiment uitgebreid in met name de productgroepen balkstaal en kokers/buizen.…

Bedrijf en Economie

Staalprijzen blijven nog constant ondanks onzekerheid

19-09 Diverse fabrieken hebben recentelijk aangekondigd per 1 oktober de prijzen te willen verhogen. Zo…

Automatisering

Online tool ThyssenKrupp in trek bij Nederlanders

09-04 Een groot deel van de Nederlandse klanten van ThyssenKrupp Steel Europe gebruikt inmiddels de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV