Silent disco op Dé Maakindustrie Dag

0

Veel verspanende specialisten bezochten vorige week Dé Maakindustrie Dag bij Style CNC Machines in Bunschoten. Ze waren positief over de sfeer, de opzet en de diversiteit in partners op deze mini-beurs.

De 23 partners die zich presenteerden op deze dag, vertegenwoordigen elk een tak uit de Nederlandse maakindustrie, van tooling, smeermiddelen, filtertechnieken tot diverse machines. Deze editie stond, net als twee jaar geleden, geheel in het teken van kennis en het behoud van technologische kennis in deze branche. Het doel van Dé Maakindustrie Dag is om deskundigen binnen de sector samen te laten komen, waarbij er onderling ideeën en visies kunnen worden uitgewisseld. Samen met meerdere kennissessies over de gehele dag werd er op deze manier actief bijgedragen aan het behoud van technologische kennis in Nederland.

Nieuwe opzet kennissessies
Tijdens deze editie is een nieuwe vorm van het geven van kennissessies geïntroduceerd. De sessies werden niet in een aparte ruimte gehouden, maar op de beursvloer zelf door middel van het ‘silent disco’ concept. De bezoekers ontvingen een koptelefoon waarmee ze eenvoudig naar de sessies konden luisteren. De nieuwe opzet werkte drempelverlagend waardoor meer mensen naar de kennissessies wilden luisteren. Ook door de sprekers werd dit concept enthousiast ontvangen.

Demonstraties
Meerdere kennissessies werden gevolgd door een demonstratie op één van de machines. De sessies van Outokumpu en Seco Tools sloten op elkaar aan waarna de Style 510 draaibank en MC 1000 bewerkingscentrum werden ingezet voor een verspanende demo. Kevin Hanson van Seco Tools vertelde eerst over de uitdagingen bij het verspanen van verschillende roestvaststalen. Outokumpu haakte hierop met een sessie over de roestvaststalen die zij maken en leveren. Tijdens de demonstraties werd Prodec, een roestvast stafstaal voor superieure verspaning, getoond in een product van 70 x 165 mm.

Op de MC 1500 werd de tooling verzorgd door Tungaloy waarbij de demoproducten van Style werden gemaakt. Dit toonde de kracht en nauwkeurigheid van deze machine.

De opstelling van de MC750 met de ILOAD robot van Iteq konden bezoekers ook al zien tijdens METAVAK. De bezoekers konden uitgebreid vragen stellen en de werking zien tussen deze twee machines. Vanaf de ILOAD werden kleine dobbelstenen geladen in machine waarbij de machine een gravure maakte met Style en Iteq.

ITEQ opstelling
De opstelling van de MC750 met de ILOAD robot van Iteq.

Complete Nivora Groep aanwezig
Ook de zusterbedrijven uit de Nivora Groep waren weer vertegenwoordigd. SafanDarley stond met een kantbank met live demonstraties, Bewo met een CPO 315 zaagmachine en Dynobend presenteerde het unieke ‘event-in-the-box’ waarbij gebogen producten en een video werden getoond.

Dynobend_event
Dynobend presenteerde het unieke ‘event-in-the-box’ waarbij gebogen producten en een video werden getoond.

Topdag
Directeur Bastiaan Clement van Style CNC Machines spreekt van een topdag: “Tijdens Dé Maakindustrie Dag kwam naar voren dat de meeste bedrijven nog goed in het werk zitten. Na het normaliseren van de markt afgelopen zomer zien bedrijven nu de vraag naar werk weer aantrekken. Hierdoor kwam de investeringsbehoefte ook duidelijk naar voren bij Style. Het is een topdag geworden, we zijn blij dat we voor zoveel partners en bezoekers gastheer mochten zijn. De bezoekers van Dé Maakindustrie Dag werden verwend met maar liefst 23 exposanten, overheerlijk eten uit het mooie Spakenburg en een ontspannen sfeer waarin de partners zich enthousiast presenteerden.”

Bezoek de website voor een fotoverslag en meer informatie over de deelnemende partners.