Silent disco op Dé Maakindustrie Dag

Veel verspanende specialisten bezochten vorige week Dé Maakindustrie Dag bij Style CNC Machines in Bunschoten. Ze waren positief over de sfeer, de opzet en de diversiteit in partners op deze mini-beurs.

De 23 partners die zich presenteerden op deze dag, vertegenwoordigen elk een tak uit de Nederlandse maakindustrie, van tooling, smeermiddelen, filtertechnieken tot diverse machines. Deze editie stond, net als twee jaar geleden, geheel in het teken van kennis en het behoud van technologische kennis in deze branche. Het doel van Dé Maakindustrie Dag is om deskundigen binnen de sector samen te laten komen, waarbij er onderling ideeën en visies kunnen worden uitgewisseld. Samen met meerdere kennissessies over de gehele dag werd er op deze manier actief bijgedragen aan het behoud van technologische kennis in Nederland.

Nieuwe opzet kennissessies
Tijdens deze editie is een nieuwe vorm van het geven van kennissessies geïntroduceerd. De sessies werden niet in een aparte ruimte gehouden, maar op de beursvloer zelf door middel van het ‘silent disco’ concept. De bezoekers ontvingen een koptelefoon waarmee ze eenvoudig naar de sessies konden luisteren. De nieuwe opzet werkte drempelverlagend waardoor meer mensen naar de kennissessies wilden luisteren. Ook door de sprekers werd dit concept enthousiast ontvangen.

Demonstraties
Meerdere kennissessies werden gevolgd door een demonstratie op één van de machines. De sessies van Outokumpu en Seco Tools sloten op elkaar aan waarna de Style 510 draaibank en MC 1000 bewerkingscentrum werden ingezet voor een verspanende demo. Kevin Hanson van Seco Tools vertelde eerst over de uitdagingen bij het verspanen van verschillende roestvaststalen. Outokumpu haakte hierop met een sessie over de roestvaststalen die zij maken en leveren. Tijdens de demonstraties werd Prodec, een roestvast stafstaal voor superieure verspaning, getoond in een product van 70 x 165 mm.

Op de MC 1500 werd de tooling verzorgd door Tungaloy waarbij de demoproducten van Style werden gemaakt. Dit toonde de kracht en nauwkeurigheid van deze machine.

De opstelling van de MC750 met de ILOAD robot van Iteq konden bezoekers ook al zien tijdens METAVAK. De bezoekers konden uitgebreid vragen stellen en de werking zien tussen deze twee machines. Vanaf de ILOAD werden kleine dobbelstenen geladen in machine waarbij de machine een gravure maakte met Style en Iteq.

ITEQ opstelling

De opstelling van de MC750 met de ILOAD robot van Iteq.

Complete Nivora Groep aanwezig
Ook de zusterbedrijven uit de Nivora Groep waren weer vertegenwoordigd. SafanDarley stond met een kantbank met live demonstraties, Bewo met een CPO 315 zaagmachine en Dynobend presenteerde het unieke ‘event-in-the-box’ waarbij gebogen producten en een video werden getoond.

Dynobend_event

Dynobend presenteerde het unieke ‘event-in-the-box’ waarbij gebogen producten en een video werden getoond.

Topdag
Directeur Bastiaan Clement van Style CNC Machines spreekt van een topdag: “Tijdens Dé Maakindustrie Dag kwam naar voren dat de meeste bedrijven nog goed in het werk zitten. Na het normaliseren van de markt afgelopen zomer zien bedrijven nu de vraag naar werk weer aantrekken. Hierdoor kwam de investeringsbehoefte ook duidelijk naar voren bij Style. Het is een topdag geworden, we zijn blij dat we voor zoveel partners en bezoekers gastheer mochten zijn. De bezoekers van Dé Maakindustrie Dag werden verwend met maar liefst 23 exposanten, overheerlijk eten uit het mooie Spakenburg en een ontspannen sfeer waarin de partners zich enthousiast presenteerden.”

Bezoek de website voor een fotoverslag en meer informatie over de deelnemende partners.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Style CNC blijft Europese distributienetwerk uitbreiden

31-05 Na de zwakke coronajaren was 2022 zelfs het beste jaar ooit in de historie…

Automatisering

Robots met power in compact ontwerp

29-03 De KR 800 overtuigt bijvoorbeeld bij de handling tot 800 kg payload. De twee…

Verspanen

Vijftien drie- en vijfassige bewerkingscentra op Open Huis Hedelius

30-01 Tot de hoogtepunten op het Open Huis van Hedelius behoort de uitbreiding van de…

Automatisering

Robotdichtheid in China kent grote opmars

30-01 “Robotdichtheid is een belangrijke indicator voor de invoering van automatisering in de verwerkende industrie…

TechnishowNieuws

Vier dagen cobot en robot oplossingen bij Yaskawa op TechniShow

25-08 Onlangs werd de nieuwste cobot van de Yaskawa HC-familie gepresenteerd: de HC30PL met maar…

TechnishowNieuws

Prodec live in actie op ESEF

24-08 Tijdens ESEF Maakindustrie zijn de superieur verspanende eigenschappen van Prodec live te zien op…

Verspanen

Dé Maakindustrie Dag geeft sector positieve schwung

11-04 Hoewel Style al in mei 2020 is verhuisd, werd de officiële opening door de…

Plaatbewerking

LVD richt LVD Robotic Solutions op na overname Solutions Unit van Kuka Benelux

06-04 De nieuwe firma zal de ervaring van het Kuka-team combineren met de expertise van…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?