Heku Tools best presterende dealer van Big Kaiser

0

Tijdens een dealerbijeenkomst op het hoofdkantoor van Big Kaiser in Zwitserland heeft Heku Tools een award voor best presterende dealer ontvangen. De specialist in verspaning en spantechniek uit Kaatsheuvel ontving de prijs, omdat het bedrijf Europawijd procentueel gezien het meeste marktpotentieel wist om te zetten in omzet.

 

Big Kaiser ontwerpt en produceert premium high-precision tooling systemen en oplossingen voor de metaalbewerkende industrie. Het bedrijf uit het Zwitserse Rümlang produceert spantanghouders, hydrohouders, kotterkoppen, snijgereedschappen en meetinstrumenten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. De importeur voor Nederland is Heku Tools, dat tijdens de dealer-meeting The Greatest Achievement Partner Award ontving. De prijs werd uitgedeeld aan de dealer die procentueel het grootste marktpotentieel in zijn land wist te benutten. Heku Tools presteerde het beste van alle circa 35 dealers van Big Kaiser in Europa.

Jarenlange ervaring
Heku Tools is specialist op het gebied van verspaning en spantechniek. Door intensieve samenwerking met diverse fabrikanten van machinegereedschappen heeft het bedrijf veel kennis opgedaan op het gebied van optimalisatie van productieprocessen en het oplossen van verspaningsproblemen. Zo is Heku Tools importeur van onder meer de merken Benz, Big, Bruckner, Mitsubishi, Allmatic, Hahn & Kolb, Amec, Fahrion, Yamawa, Tesa, Osawa, Kyocera, WTE en Big Kaiser. Het bedrijf is al vijftien jaar importeur van Big Kaiser, maar Heku Tools’ oprichters Jan Herweijer en Fred Kuipers zijn zelf al sinds 1990 bekend met het merk. “We hebben door die jarenlange samenwerking veel kennis opgebouwd”, zegt Herweijer. “Daarnaast hebben we jarenlang gezaaid en kwalitatief is het een topproduct. Die voorsprong hebben we ten opzichte van andere merken die in Nederland actief zijn. Mede daardoor hebben we een groot marktpotentieel omgezet in omzet.”

heku tools big kaiser award
De award is het bewijs dat Heku Tools het beste presteerde van alle circa 35 dealers van Big Kaiser in Europa.

Voorloper
Daarnaast dankt Heku Tools de award ook aan de automatiseringsdrift in Nederland. “We denken ook dat we het beter doen dan andere landen, omdat Nederland echt voorloopt loopt qua automatisering en manarm produceren”, vervolgt Herweijer. “Je wilt niet dat ’s nachts het productieproces wordt verstoord en als het om betrouwbaarheid gaat, kiezen klanten sneller voor Big Kaiser.”

De awards werden uitgereikt tijdens een dealer-meeting met de tien Europese topdealers van Big Kaiser. De dealers werden bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. “Hoewel wij zelf ook de stijgende lijn zagen, hadden we de award voor best presterende dealer niet aan zien komen”, erkent Herweijer. “Voor komend jaar verwachten we ook een heel goede omzet. Een heleboel nieuwe machines die besteld zijn, moeten namelijk nog geleverd worden. De award is een mooie erkenning dat we op de goede weg zijn. We zijn er best wel trots op!”