Heku Tools best presterende dealer van Big Kaiser

Tijdens een dealerbijeenkomst op het hoofdkantoor van Big Kaiser in Zwitserland heeft Heku Tools een award voor best presterende dealer ontvangen. De specialist in verspaning en spantechniek uit Kaatsheuvel ontving de prijs, omdat het bedrijf Europawijd procentueel gezien het meeste marktpotentieel wist om te zetten in omzet.

 

Big Kaiser ontwerpt en produceert premium high-precision tooling systemen en oplossingen voor de metaalbewerkende industrie. Het bedrijf uit het Zwitserse Rümlang produceert spantanghouders, hydrohouders, kotterkoppen, snijgereedschappen en meetinstrumenten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. De importeur voor Nederland is Heku Tools, dat tijdens de dealer-meeting The Greatest Achievement Partner Award ontving. De prijs werd uitgedeeld aan de dealer die procentueel het grootste marktpotentieel in zijn land wist te benutten. Heku Tools presteerde het beste van alle circa 35 dealers van Big Kaiser in Europa.

Jarenlange ervaring
Heku Tools is specialist op het gebied van verspaning en spantechniek. Door intensieve samenwerking met diverse fabrikanten van machinegereedschappen heeft het bedrijf veel kennis opgedaan op het gebied van optimalisatie van productieprocessen en het oplossen van verspaningsproblemen. Zo is Heku Tools importeur van onder meer de merken Benz, Big, Bruckner, Mitsubishi, Allmatic, Hahn & Kolb, Amec, Fahrion, Yamawa, Tesa, Osawa, Kyocera, WTE en Big Kaiser. Het bedrijf is al vijftien jaar importeur van Big Kaiser, maar Heku Tools’ oprichters Jan Herweijer en Fred Kuipers zijn zelf al sinds 1990 bekend met het merk. “We hebben door die jarenlange samenwerking veel kennis opgebouwd”, zegt Herweijer. “Daarnaast hebben we jarenlang gezaaid en kwalitatief is het een topproduct. Die voorsprong hebben we ten opzichte van andere merken die in Nederland actief zijn. Mede daardoor hebben we een groot marktpotentieel omgezet in omzet.”

heku tools big kaiser award

De award is het bewijs dat Heku Tools het beste presteerde van alle circa 35 dealers van Big Kaiser in Europa.

Voorloper
Daarnaast dankt Heku Tools de award ook aan de automatiseringsdrift in Nederland. “We denken ook dat we het beter doen dan andere landen, omdat Nederland echt voorloopt loopt qua automatisering en manarm produceren”, vervolgt Herweijer. “Je wilt niet dat ’s nachts het productieproces wordt verstoord en als het om betrouwbaarheid gaat, kiezen klanten sneller voor Big Kaiser.”

De awards werden uitgereikt tijdens een dealer-meeting met de tien Europese topdealers van Big Kaiser. De dealers werden bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. “Hoewel wij zelf ook de stijgende lijn zagen, hadden we de award voor best presterende dealer niet aan zien komen”, erkent Herweijer. “Voor komend jaar verwachten we ook een heel goede omzet. Een heleboel nieuwe machines die besteld zijn, moeten namelijk nog geleverd worden. De award is een mooie erkenning dat we op de goede weg zijn. We zijn er best wel trots op!”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Magistor vindt nieuwe partner voor volgende groeifase

23-12 Investeringsmaatschappij Het Participatie Huis heeft een minderheidsbelang verworven in de technische groothandel Magistor, specialist…

Verspanen

Heku Tools introduceert NC4 instapklem voor drie- en vierassige bewerking

16-11 Heku Tools heeft twee nieuwe machineklemmen in het assortiment voor drie- en vierassige bewerkingen.…

Verspanen

Hirux brengt eenvoud in stabiel opspannen

03-11 Hirux uit Westerhoven brengt sinds vijf jaar zwaluwopnames op de markt voor het spanningsvrij…

Verspanen

Gereedschaphouder BIG Capto C4 geeft rust in de verspaning bij Heemskerk Fijnmechanica

28-09 Verspaners willen bij hun investeringen in dure bewerkingscentra en snijgereedschappen de gereedschaphouders nog wel…

Verspanen

Velum filters beschermen tegen olienevel en stofdeeltjes

22-06 Heku Tools, specialist in verspaning en spantechniek, introduceert de Velum beschermende filters op de…

Plaatbewerking

Voor Van der Ende was er maar één keus: SafanDarley

26-02 Op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk draait Van der Ende Aluminium Constructies op volle toeren.…

Verspanen

Veelzijdige opties diepere steekbewerkingen

12-02 Dormer Pramet heeft zijn assortiment afsteek- en insteekbewerkingen met diverse belangrijke gereedschappen uitgebreid. Dit…

Verspanen

‘Say Hi to High End Machining’ bij Dormac

05-02 Dormac CNC Solutions laat tijdens de TechniShow aan de hand van live-demonstraties op high-en…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X