Hermle presenteert automatisering voor pallet- én werkstukhandling

Hermle heeft met het Robotsysteem RS 1 een volwaardige combinatiecel geïntroduceerd voor pallet- en werkstukautomatisering. De RS 1 combineert flexibiliteit en productiviteit met een opslagsysteem voor een lange onbemande looptijd, waarbij het wisselen tussen grijper en pallet automatisch verloopt.

Het Robotsysteem RS 1 is gekoppeld aan twee C 32 U bewerkingscentra van Hermle. De RS 1 is zowel geschikt voor pallet- als werkstukautomatisering. (foto: Hermle)

Het laadstation maakt het mogelijk om pallets en werkstukken parallel aan de productie op te stellen. Dat maakt de RS 1 voor veel bedrijven een optimale automatiseringsoplossing.

De RS 1 kan worden gekoppeld aan één of twee machines voor een maximale output. Het systeem kan op een later moment ook eenvoudig van één naar twee bewerkingscentra worden uitgebreid. Met een vloeroppervlak van slechts 12 m2 biedt de RS 1 altijd vrije toegang tot de werkgebieden van de machines, ongeacht of er één of twee bewerkingscentra zijn gekoppeld. Tevens kan de automatiseringsoplossing worden voorzien van een derde opslagmodule, een wasinstallatie, een meetmachine of een transportsysteem (AGV).

Het RS 1-concept werkt met verschillende bewerkingscentra van Hermle, waaronder de C 12, C 22, C 250, C 32, C 400 of C 42. Het maakt niet uit of twee identieke of twee verschillende machines via de RS 1 met elkaar zijn verbonden. Bij een enkele bewerkingsmachine wordt de automatisering aangestuurd met het Hermle Automation Control System (HACS) of met het SOFLEX productiecontrolesysteem. Bij twee machines wordt de RS 1 altijd aangestuurd met SOFLEX. Uiteraard kunnen de bewerkingsmachines ook zelfstandig worden bediend.

Produceer automatisch meer

De NC-gestuurde spansystemen en grijpers maken een volledig automatische werkstukwissel mogelijk. De NC-grijpers en automatisch instelbare spaninrichtingen passen zich door het grote grijp- en klembereik aan de werkstukken aan, zodat handmatige tussenkomst nagenoeg overbodig is. Drie individueel instelbare opslagmodules bieden ruimte aan een optimale hoeveelheid werkstukken.

Of het nu gaat om pallets tot 398 mm x 398 mm of universele matrixopbergplaatsen in vijf varianten voor kubusvormige of cilindrische onbewerkte werkstukken, alles vindt zijn plek in het opslagmagazijn. De RS 1 is volledig in de Hermle-softwarewereld geïntegreerd en daardoor eenvoudig via het touchscreen te bedienen.

HACS

Het Hermle Automation Control System is de besturingssoftware van Hermle. HACS is een intuïtieve bediening met een duidelijke structuur om fouten te voorkomen. Alle relevante gegevens zoals systeemoverzicht, werkplannen en het gereedschapsoverzicht zijn in één oogopslag te zien. Alle nieuw opgestelde werkstukken worden automatisch aan de planning toegevoegd, waarbij de verwerkingsprioriteit op elk moment kan worden aangepast. En dat allemaal via ‘drag & drop’ met een optimale visualisatie.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Freesdraai-technologie geeft vliegtuigmotoren boost

07-07 Naast het verfijnen van de aerodynamica, zullen de vliegtuigmotoren de grootste ontwikkeling door moeten…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Corona geeft machine-ontwikkeling boost”

07-04 Machinebouwers hebben het afgelopen jaar niet op de rem getrapt als het op machine-ontwikkelingen…

Verspanen

Hermle wordt dienstverlener op gebied van Additive Manufacturing

05-03 De naam MPA staat voor Metal-Powder-Application, een proces dat ongeveer zeven jaar geleden door…

Toeleveren

3D-scanner zorgt voor interne logistiek zonder conflicten

12-06 Door steeds grotere en complexere projecten op het gebied van interne logistiek werd het…

Verspanen

Hermle vernieuwt robotsysteem

05-06 Een hoogtepunt van de traditionele huisbeurs van machinebouwer Hermle was vorige maand de presentatie…

Verspanen

AVB verbreedt doelgroep met nieuwe Hermle C400

18-03 Snelheid, betrouwbaarheid en efficiëntie, dat waren de belangrijkste punten waarop AVB de keuze voor…

Verspanen

Geautomatiseerde smeedmatrijzenbewerking verhoogt productiecapaciteit

16-01 Dankzij standaardisering en een bewerkingscentrum C 22 UP van Hermle produceert de WMF Group…

Verspanen

Nieuw Hermle bewerkingscentrum voor Hetec

12-04 Verspaningstechniekdienstverlener Hetec heeft onlangs een nieuw 5-assig bewerkingscentrum van Hermle aangeschaft. De nieuwe machine…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X