Hobij krijgt volledige regie over flexschil Modine

Modine Uden legt de invulling van flexkrachten in handen van Hobij. Dit is het gevolg van de groei van de activiteiten van deze producent van aluminium oliekoelers voor de auto-industrie. Jarenlang werkte Modine samen met twee vaste leveranciers van flexkrachten. Met de ondertekening van de nieuwe overeenkomst ligt de volledige regie van de flexschil nu bij Hobij. Hiervoor richtte Hobij onlangs een ‘Inhouse Service’ in bij het Udense bedrijf.

“Door de enorme groei van onze productie is het aantal flexkrachten binnen ons bedrijf het laatste jaar explosief gegroeid”, vertelt Guusje van Hoof, HR officer van Modine Uden. “Dit leidde zowel bij onze afdeling HR als bij onze productieafdelingen tot een intensivering van werkzaamheden rondom dit proces. We kregen steeds meer de behoefte om hierin verder ontzorgd te worden. Daarom vroegen we beide leveranciers om een voorstel dat aansluit op onze gewijzigde vraag. De keuze viel op Hobij.”

Compleet plaatje
Het inrichten van een Inhouse Service speelde een belangrijke rol bij die beslissing. “Hobij heeft met Gaby Biemans een ervaren inhouse intercedente aangesteld die op een goede manier invulling geeft aan onze wensen”, verduidelijkt HR-manager Jean-Paul Bakermans. “De persoonlijke benadering en de inhoud van het voorstel, met totale ontzorging als inzet, maakten het plaatje compleet. Zo kunnen wij ons richten op onze corebusiness, zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over de beschikbaarheid van voldoende gekwalificeerd personeel.”

Klantoplossingen
Vincent van der Zanden, strategisch accountmanager van Hobij, is blij met het vernieuwde partnership. “We leveren niet alleen de benodigde resources, maar ontzorgen Modine Uden ook bij alle processen die te maken hebben met de inzet van flexkrachten. Onze inhouse intercedente wordt hiervoor bijgestaan door allerlei specialisten. Bovendien werven we voor Modine uitsluitend mensen op de lokale en regionale arbeidsmarkt. Soms wordt nog wel eens gedacht dat Hobij, als ‘Experts in European Workforce’, alleen met arbeidsmigranten werkt. Maar we kijken uitsluitend naar de juiste klantoplossing.”

Grote regionale werkgever
Modine Uden is de Nederlandse dochter van het Amerikaanse Modine Manufacturing Company. Het bedrijf is in Uden een van de grotere werkgevers met 170 werknemers en bijna evenzoveel flexkrachten.
Hobij is expert in het werven en uitzenden van flexibele arbeidskrachten uit Europa. Daarbij ligt de focus op de branches Food, Logistiek en Techniek.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuwsPunten

Drijfveren van professionals belangrijk voor aantrekken en behouden van personeel

28-12 Hoogopgeleide professionals hebben duidelijke wensen als het om werk gaat. Voldoening halen zij uit…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?