Hoffmann Quality Tools aanwezig op TechniShow

0

Onder de eigen merknaam GARANT is Hoffmann Group bezig met het opbouwen van de productfamilie Tool24 gereedschap-uitgiftesystemen. Een nieuw onderdeel hiervan is Pick-One, die een beveiligde enkelstuks uitname van uitgifte- en leenartikelen garandeert.

Dit is een van de producten die Hoffmann Quality Tools tijdens de TechniShow zal presenteren. De Pick-One optimaliseert de arbeidsprocessen, of het nu gaat om een individuele oplossing of een combinatie met andere Tool24-systemen. Het systeem heeft een geïndividualiseerde, medewerker-gerelateerde goederenuitgifte via een PIN-code, vingerprint of badge. Tijdens de beurs zijn er doorlopende demonstraties van zowel de GARANT Tool24, als ook de Pick-One.

PPC-frezen
Daarnaast worden de GARANT PPC-frezen gepresenteerd. Dit is een revolutionaire ontwikkeling voor de bewerking van vrije vorm-vlakken. Omdat deze frezen over een aangeslepen cirkelsegment beschikken worden ze ook wel omschreven als paraboolfrezen. Het cirkelsegment beïnvloedt het aangrijpingsvlak aan het werkstuk hetgeen tot essentiële voordelen in vergelijking met de bewerking met normale volradiusfrezen leiden tot een betere oppervlaktekwaliteit.

Hoffmann stand hal 12
De stand van Hoffmann Quality Tools is als vanouds weer te vinden in hal 12.

Live verspanen
Op een 5-assig bewerkingscentrum, de Hartford 5A-65E, wordt de hele dag door live verspaand. De machine is voorzien van een GARANT tooling, met onder andere de XPent. Deze voor de 5-assige bewerking geoptimaliseerde machineklem is met slechts enkele handgrepen aan elke bewerkingsstrategie aan te passen. Dankzij de constructie en variabiliteit van de met 180 graden draaibare spanmodule zijn er flexibele spanmogelijkheden. Verder showt Hoffmann Group onder andere de al eerder genoemde paraboolfrees en de Mastersteel Feed boor, één van de nieuwste aanwinsten uit de Mastersteel Family met drie snijkanten, wat deze boor uniek maakt.

Hoffmann Quality Tools 12, A058