Hybride Integrex hoogtepunt in Mazak presentatie

Yamazaki Mazak showt twaalf machines en de snelle Smooth CNC-besturing op de AMB in Stuttgart. Een hoogtepunt is de nieuwe Integrex i-400 AM, een hybride machine die additive manufacturing combineert met het vermogen om meervoudig te verspanen.

De i-400 AM integreert Direct Energy Deposition additive manufacturing technologie in een 5-assige multi-tasking machine en biedt de gebruiker daarmee de mogelijkheid om materiaal zowel op te bouwen als weg te nemen in één platform. De Integrex i-400 AM maakt gebruik van een ingebouwde 1kW fiberlaser om metaalpoeder te smelten, dat dan laag voor laag wordt opgebracht via verwisselbare clad koppen. De koppen worden opgeslagen in het magazijn dat standaard 36 gereedschappen kan bevatten. Er kan uitomatisch worden gewisseld van additive naar verspanende tooling, waardoor de cyclustijden worden geoptimaliseerd.
De i-400 AM technologie kan worden gebruikt om een reeks aan materiaaltypen te cladden, waaronder RVS, nikkel legeringen en koper. Daarmee is de machine geschikt voor een reeks toepassingen, zowel voor het repareren van bestaande versleten of beschadigde componenten als de productie van een generatie nieuwe onderdelen. De machine is uitgerust met SmoothX, de 5-assige versie van Mazaks Smooth besturingstechnologie.

De nieuwe draaibank QT Compact bevat Mazaks geïntegreerde spindel technologie voor de hoofdspindel en Tool Eye als standaard, die samen verbeterde prestaties en nauwkeurigheid bieden.

De nieuwe draaibank QT Compact bevat Mazaks geïntegreerde spindel technologie voor de hoofdspindel en Tool Eye als standaard, die samen verbeterde prestaties en nauwkeurigheid bieden.

Nieuw instapmodel draaimachine
Op de stand in Stuttgart worden verder horizontale en verticale bewerkingscentra, 5-assige machines, draaicentra en een nieuwe machine reeks instapmodellen getoond, alsmede – voor eerst op een show in Duitsland – alle drie varianten van Smooth: SmoothX, SmoothG and SmoothC.
Instapmodellen blijven een vitaal onderdeel van de Mazak range.  Op de AMB wordt de nieuwe draaibank QT (Quick Turn) Compact getoond. Dit model bevat Mazaks geïntegreerde spindel technologie voor de hoofdspindel en Tool Eye als standaard, die samen verbeterde prestaties en nauwkeurigheid bieden. De QT Compact is uitgerust met een door Mazak geproduceerde turret en een 8 inch klauwplaat. De maximale snelheid is 5.000 rpm en het piekvermogen bedraagt 167 Nm. Deze machine is uitgerust met SmoothC besturing.

Mazak
Hal 5, Stand D12

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Mazak zet automatisering in spotlight op EMO

22-09 De Mazak-stand op EMO 2021 zal zich richten op technologie die bewerkingsmachine sneller, productiever,…

Verspanen

Mazak promoot verspaning onder ECP-studenten

08-07 Het ECP is een vereniging van en voor maakbedrijven in Zuid-Holland met als voornaamste…

Plaatbewerking

Aarts Montagetechniek kiest voor jong gebruikte CO2-laser

14-06 Aarts Montagetechniek ontwikkelt en produceert werktuigbouwkundige installaties in de breedste zin van het woord.…

Verspanen

Ontworpen voor maximale productiviteit

10-07 Mazak introduceert een nieuwe buislaser die speciaal is ontworpen voor het met hoge snelheid…

Bedrijf en Economie

Geen draagvlak onder exposanten: streep door AMB

27-05 Beursorganisator Messe Stuttgart heeft een streep door de AMB gehaald, nu een rondvraag onder…

Plaatbewerking

Staalidee leert lasersnijden met hulp op afstand

28-04 Het installeren van een lasersnijmachine is in deze tijden van verplicht afstand houden best…

Bedrijf en Economie

Uitgestelde vakbeurzen zorgen voor druk najaar

01-04 Door de coronacrisis zijn tal van technische evenementen die dit voorjaar zouden worden gehouden,…

Automatisering

RoboJob bereikt mijlpaal in Duitsland

02-12 Deze maand zal RoboJob een installatie in Duitsland afronden die een mooie mijlpaal betekent…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X