Hydraulische persen Profi Press gaan de hele wereld over

RHTC, de producent en leverancier van hydraulische persen, voegt nog elk jaar nieuwe landen toe aan haar netwerk. Dankzij de kwalitatief hoogwaardige hydraulische pers en het wereldwijd bekende merk Profi Press weten bedrijven over de gehele wereld RHTC te vinden.

Een portaalpers met een extra brede werkbreedte.

Al vanaf het begin af aan levert RHTC Profi Press hydraulische persen in verschillende landen over de hele wereld. Sinds 2003 worden de werkplaatspersen van Nederlands fabricaat wereldwijd geleverd, inmiddels al in 71 landen. Elk jaar worden er weer nieuwe landen aan dit netwerk toegevoegd, want door het sterke merk Profi Press weten zowel machinehandelaren als eindverbruikers RHTC te vinden voor de aanschaf van een hydraulische pers. Niet alleen de werkplaatspersen zijn populair, ook de portaalpersen, C-frame persen, richtpersen en productiepersen zijn veel verkochte modellen.

Liebherr Group in Panama

Zo ontving RHTC eind 2020 een aanvraag voor een hydraulische pers van de Liebherr Group in Panama. Na het uitwisselen van informatie en het bestuderen van de vereisten, bleek een portaalpers de beste keus voor de perswerkzaamheden van Liebherr. Dus zo geschiedde: RHTC produceerde een portaalpers met 160 tons perscapaciteit, een manueel verplaatsbaar portaal en cilinder en een 1500 mm werkbreedte (PPTL-160 D=1500). Deze hydraulische pers staat nu, volledig naar wens van Liebherr Panamá, klaar om de Atlantische Oceaan over te steken.

Levering in Japan

Naast Panama kan RHTC ook Japan toevoegen aan de lijst waar men de hydraulische persen van Profi Press in gebruik heeft. Hoewel Japan zelf een groot productieland is, is de levertijd voor een relatief simpele werkplaatspers daar gemiddeld een half jaar tot een jaar. Met behulp van een vertaalmachine werd de aanvraag via de website van RHTC behandeld. Toen duidelijk werd dat een van de werkplaatspersen voor de klant geschikt was, werd hulp ingeschakeld van een consultant die het gehele aankoop- en importproces heeft begeleid.

De bestelde werkplaatspers werd binnen 3 maanden (na ombouw van de hydraulische groep/motor) geleverd in Tokio. RHTC is nog steeds in contact met het consultantbedrijf om in de toekomst meer werkplaatspersen te leveren in Japan.

RHTC heeft een speciale 500 ton productiepers geleverd aan Mouw Hoedliggers, producent van hoed-, plaat- en raatliggers. Deze grote Profi Press komt in de nieuwe productielijn van Mouw.

RHTC heeft een speciale 500 ton productiepers geleverd aan Mouw Hoedliggers, producent van hoed-, plaat- en raatliggers. Deze grote Profi Press komt in de nieuwe productielijn van Mouw.

Uitbreiding Profi Press Assortiment

Om alsmaar meer bedrijven te kunnen voorzien in hun persvraag, breidt RHTC elk jaar het productprogramma uit.  Zo is er, sinds begin 2021, een hele lijn excenterpersen/mechanische persen toegevoegd aan het persassortiment.  Deze persen worden geproduceerd in Europa en zijn standaard leverbaar met een capaciteit van 30 ton tot en met 600 ton. Mede door de hoge snelheden zijn deze machines uitermate geschikt voor een breed scala aan plaatbewerkingen.

Ook het ‘specials’ programma van RHTC wordt steeds groter. Allerlei bedrijven wereldwijd weten RHTC te vinden voor het ontwerpen en produceren van een op maat gemaakte pers. Van Thailand tot de Verenigde Staten, maar vooral ook veel Duitse, Engelse en Nederlandse bedrijven nemen regelmatig contact op voor de aankoop van een pers die volledig naar hun wensen geproduceerd wordt. Bijvoorbeeld de op maat gemaakte krik testunits die door RHTC aan het Nederlandse Ministerie van Defensie zijn geleverd. Deze kriktesters kunnen nu ook gemakkelijk door andere overheidsinstanties in alle NAVO-landen besteld worden omdat RHTC in het bezit is van een NCAGE-nummer.

Daarnaast heeft RHTC vorige maand ook nog een speciale 500 ton productiepers geleverd aan Mouw Hoedliggers in Ede. Mouw, specialist in het maken van hoed-, plaat- en raatliggers, wacht totdat haar volledige productielijn klaar is, waarna deze grote Profi Press geïnstalleerd gaat worden. Hierover volgt later nog meer informatie in MetaalNieuws.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Succesvolle Open Dagen Hoffmann-Metalcare

12-10 Dagelijks bezochten tientallen bezoekers de middag- en avondprogramma’s die georganiseerd werden in het pand…

Plaatbewerking

Proven Concepts creëert uit ideeën zichtbare oplossingen

10-05 Op MIX Noordoost zal Proven Concepts uitleggen dat persen niet alleen interessant is voor…

Plaatbewerking

RHTC bouwt vijf testunits voor Ministerie van Defensie

25-01 De Krik Testunits zijn inmiddels in gebruik op de vijf militaire vliegbases in Nederland: …

Plaatbewerking

Persenaanbod Hoffmann-Metalcare compleet met Mios

20-10 Machineleverancier Hoffmann-Metalcare heeft ruim een jaar geleden de mechanische excenterpersen van de Italiaanse fabrikant…

Plaatbewerking

Persenaanbod Hoffmann-Metalcare compleet met Mios

20-10 Machineleverancier Hoffmann-Metalcare heeft ruim een jaar geleden de mechanische excenterpersen van de Italiaanse fabrikant…

Werkplaatstechniek

Rob Huberts: ‘Ik ben altijd optimistisch en enthousiast’

08-06 ‘Hoe kun je een positieve draai geven aan de coronacrisis?’ Deze boeiende vraag leggen…

Automatisering

Camera’s zien vreemde onderdelen

23-12 Het is de nachtmerrie van elke persbediener: een vergeten schroefsleutel in de machine. Wordt…

Plaatbewerking

Flexibel ponsen vanaf coil

18-12 Flexibiliteit is de grote kracht van de volledig servo-elektrische Linapunch MC-E lijn die Dimeco…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV