IMS Nederland bezorgt verspaners kostenbesparingen

0

IMS Nederland heeft voor de verspanende industrie uitgebreide mogelijkheden met diverse kwaliteiten staf en machinebuis uit voorraad, en in het bijzonder kwaliteiten als Prodec roestvast staal, aluminium 6026, blankstaal S355 IM, ETG en HSX. Voor Prodec, ETG en HSX is IMS Nederland exclusief distributeur voor de Benelux.

Met Prodec, het superieur verspaanbare roestvast stafstaal van Outokumpu, kunnen afnemers in de verspanende industrie kostenbesparingen tot ruim 50% per component realiseren. Uit voorraad leverbaar van rond 6 mm t/m rond 90 mm h9 en zeskant 10 t/m 41 mm in de kwaliteiten 304L/4307, 316L/4404 en 303/4305. Overige afmetingen, evenals vierkant en plat, of andere kwaliteiten op aanvraag.

ETG en HSX zijn de high performance staalsoorten van Steeltec. Naast de verbeterde verspaanbaarheid onderscheiden deze staalsoorten zich van conventionele staalsoorten door hun treksterkte. De materialen bezitten gelijkmatige mechanische eigenschappen over het hele doorsnede- en het afmetingsbereik. Hierdoor is het mogelijk met een kleinere diameter een lichtere constructie te ontwikkelen met minimaal gelijke sterkte. ETG is verkrijgbaar van rond 5 t/m 114,3 mm en zeskant 13 t/m 27 mm, HSX van rond 17 t/m 50 mm.

Grote (afroep)orders op maat
Niet alleen het uitgebreide aanbod maakt IMS Nederland tot een leverancier van formaat. Ook en vooral het kwalitatieve maatwerk speelt een sleutelrol. Sinds 2018 is er, naast de vestigingen in Zwijndrecht en Londerzeel (B), een derde uitvalsbasis in Roosendaal. Deze locatie is helemaal ingericht op het afleveren van grote (afroep)orders van op maat gezaagde stukken. Recent is er een gloednieuwe zaagautomaat geplaatst die diameters tot 560 mm zaagt met de hoogste nauwkeurigheid. Dankzij een meerspan-inrichting kunnen meerdere lengtes materiaal naast elkaar worden gezaagd, waardoor het zagen van grote partijen veel sneller gaat en de totale zaagcapaciteit meer dan verdubbeld is.

IMS Nederland, stand C130

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen