Vijf tips voor het gebruiken van metaal in je tuin

Metaal wordt steeds vaker gebruikt in een tuin, met name als de tuin ontworpen is in een moderne stijl.

Vijf tips voor het gebruiken van metaal in je tuin

Hierbij past een moderne zwarte overkapping uiteraard ook echt perfect, wat alsnog gemaakt is van hout. Gelukkig vormt dat geen probleem, want hout en metaal gaan natuurlijk goed samen in een tuin. Hierdoor kun je ook zeker nog een lamellen schutting toevoegen in deze mix. Dit is opnieuw gemaakt van hout, dus hoe kun je dan metaal gebruiken in je tuin? Dat is mogelijk met de onderstaande tips!

Gerecyclede kunst

Met gevonden metalen voorwerpen kun je je eigen fascinerende tuinbeelden, schermen en eigenzinnige potten maken. Prikkeldraad opgerold tot balletjes, bungelende windgong van bestek of een roestig oud stuk landbouwmachines dat tegen een boom gestut is, brengen aantrekkelijke sculpturale vormen en een roestig patina in een tuin. Ongewenst stalen wapeningsnet kan worden geverfd en gebruikt als tuinscherm of trellis. Vul oude theepotten en steelpannen met een mix van kleurrijke vetplanten.

Metaalmix

Wanneer twee verschillende metalen elkaar raken en er is een vloeistof zoals water aanwezig, dan vloeit er een lichte stroom tussen de metalen. Sommige, zoals zink, aluminium en koolstofstaal zijn actief en worden gemakkelijk gecorrodeerd wanneer ze in contact komen met edele of passieve metalen zoals titanium, nikkel en koper. Dit betekent dat je alle bevestigingsschroeven en -bouten moet afstemmen op het hoofdmetaal, waarbij combinaties zoals aluminium klinknagels in staal of water dat van koper op verzinkt staal loopt, worden vermeden. Gegalvaniseerde stalen bevestigingen kunnen snel corroderen in roestvrij staal.

Fijne lijn

Doorlopende metalen randen geven een scherpe lijn in een tuin en dankzij de smalle breedte verlies je geen waardevolle plantruimte. Gemaakt van aluminium, weerbestendig staal of gegalvaniseerd staal, zo’n fijne lijn is zeer flexibel voor strakke of bochtige bochten of het kan recht worden vastgemaakt voor een formele, geometrische look. De randen van goede kwaliteit hebben een opgerolde bovenkant voor extra stevigheid en veiligheid en sommige zijn verbonden met een eenvoudig in elkaar te klikken systeem. Met een diepte van 75 mm tot 150 mm kan het bovendien worden gebruikt om licht verhoogde bedden te maken.

Zink

Zink heeft een veel lagere belichaamde energie dan andere metalen, namelijk een kwart van die van aluminium en een derde van koper of roestvrij staal. Het kan bovendien gemakkelijk worden gerecycled. Al eeuwenlang populair in Europa voor dakbedekking, wordt het beschermd tegen corrosie door een prachtig zacht blauwgrijs patina naarmate het ouder wordt. Veel mooie Franse antieke tuinstukken zoals kuipen en plantenbakken zijn gemaakt van zink, wat je dus mooi kunt gebruiken in je tuin.

Droomschermen

Metalen schermen zijn een gemakkelijke manier om je tuin in verschillende afdelingen of ruimtes te scheiden. Ook kun je zo een ​​privéhoekje te creëren met behoud van een goede luchtstroom. Gemonteerd voor een gekleurde muur en ’s avonds verlicht, maken ze ook een dramatisch statement in je tuin. Regelmatige geometrische, of meer uitgebreide decoratieve patronen of zelfs eenmalige ontwerpen en afbeeldingen worden met een laser uitgesneden in een reeks metalen, waarbij je onder meer aan verweringsstaal, roestvrij staal, koper, aluminium en messing kunt denken.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Altair introduceert cloudgebaseerde bron voor materiaalinformatie

11-10 Voor het ontwikkelen van duurzame, efficiënte en lichtgewicht innovaties is nauwkeurige data van beschikbare…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

17-05 Als iets in onze sector het laatste half jaar een ijzingwekkende connectie heeft met…

Materialen

Two 4 Steel steeds sterker in titaan en nikkel

10-02 Bruinsma schrikt er soms van hoe snel de tijd gaat. Two 4 Steel is…

Materialen

IJzersterk en superlicht

27-01 Boikon uit Leek en GKN Fokker uit Hoogeveen slaan samen met enkele andere partijen…

Materialen

Corrosie bij aluminium weer actueel

23-12 De luchtvochtigheid is weer hoog, de kou komt er aan, dus de risico’s op…

Materialen

Machining World maakt debuut

11-11 Een heel nieuw merk, dat zal resoneren in de stainless steel sector, zo omschrijft…

Materialen

Dieptrekken van staal: DD11 of DD14?

04-11 Bij dieptrekken kiezen bedrijven vaak voor koudgewalst vervormingsstaal als DC04, dat stelt MCB. Hiervan…

Plaatbewerking

Wemo wil groei in Noord-Amerika versnellen

01-11 Wemo ziet enorme groeikansen in de Verenigde Staten en Canada. Daarom is een team…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X