Indutrade breidt uit met Tubeworkx en Corode

0

Tubeworkx in Almelo, specialist in het vervormen van middelgrote tot grote series koperen, stalen en RVS-buizen, heeft zich aangesloten bij de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux. Daarnaast heeft Indutrade-dochter Kin Pompentechniek in Rijen Corode in Boxtel overgenomen.

Tubeworkx vervormt buizen middels uiteenlopende methoden (zagen, buigen, lassen en robotlassen, hardsolderen) en met een hightech machinepark (bemand en onbemand). Deze werkzaamheden worden onder andere verricht voor de automotive-industrie, verwarmingsinstallaties, de medische sector en de solartechniek. Door voortdurende innovatie op productietechnisch en logistiek gebied slaagt Tubeworkx erin samen met haar klanten tot oplossingen te komen die de totale kosten in de keten reduceren. De producten vinden hun weg naar gerenommeerde namen als Atag, Bosch, DAF, Nefit, Nefit Industrial en Scania.

Onder de vleugels van Indutrade Benelux blijft Tubeworkx bestaan in de hoedanigheid zoals de directeuren Marc ter Horst en Dieks Prenger die hebben opgebouwd. Dat gaf voor het duo ook de doorslag om zich aan te sluiten bij Indutrade. “Daarnaast onderscheidt Indutrade zich door het ontbreken van een exit-strategie. Hierdoor wordt een gezonde lange termijn bedrijfsvoering haalbaar”, aldus het duo.

Indutrade-Directeuren-Rob-Kouvelt-van-Kin-Pompentechniek-en-Pete-Odekerken-van-Corode
Rob Kouvelt, directeur Kin Pompentechniek, en Pete Odekerken, directeur en voormalig eigenaar van Corode, zijn verheugd over de gezamenlijke toekomst van hun bedrijven.

Centrifugaalpompen en filtersystemenIndutrade Benelux is de holding waaronder de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde Indutrade vallen. Indutrade richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten. Doelstelling van Indutrade is te groeien met bedrijven waarin technische expertise, klantgerichtheid en een lokale infrastructuur centraal staan. Hierin past ook de overname van Corode door Indutrade-dochter Kin Pompentechniek. Corode is een wereldwijd opererende leverancier van kunststof en roestvrijstalen centrifugaalpompen en filtersystemen voor de chemische, galvanische en afvalwaterzuiveringsindustrie. Het bedrijf ontwerpt en vervaardigt een breed assortiment aan pompen en filtersystemen voor het verpompen, de recirculatie en het sproeien en zuiveren/filtreren van afvalwaterstromen, etsende vloeistoffen, chemische en sterk corrosieve vloeistoffen en vloeistoffen in de electroplating/galvanische industrie.

Het leveringsprogramma van Kin Pompentechniek is divers. Van pompen voor de tuinbouw en industrie tot pompen voor gebruik in en om het huis. Het bedrijf is in de Benelux uitgegroeid tot een serieuze speler in dit marktsegment en verwacht deze rol door de samenwerking met Corode te kunnen uitbreiden. Corode profiteert op haar beurt van de krachtige organisatie van Kin Pompentechniek.