Indutrade breidt uit met Peco Select Fasteners

Peco Select Fasteners in Berschenhoek heeft zich aangesloten bij Indutrade Benelux. De nieuwste telg in de Indutrade-groep is gespecialiseerd in oplossingen voor bevestigingsvraagstukken. Het assortiment bestaat onder andere uit verschillende soorten boutenverbindingen van Europese origine voor veeleisende toepassingen.

De bouten en andere bevestigings- en constructie-artikelen van Peco worden toegepast in aansprekende projecten. Zo is de complete dakconstructie van het Wembley-stadion in Londen voorzien van door Peco geleverde voorspanbouten. Ook voor de constructie van het nieuwe Centraal Station en de Markthal in Rotterdam zijn bevestigingsartikelen van Peco gebruikt. Het bedrijf leverde ook de Titanium pasbouten voor de Nuna 5, de zonnewagen waarmee het Nuon Solar Team/TU Delft vier keer op rij de World Solar Challenge won.

Samenwerking met Douwes
Peco gaat binnen Indutrade Benelux intensief samenwerken met Douwes International, eveneens specialist in bevestigingsmaterialen. Het productenpakket en de expertise van beide ondernemingen vullen elkaar goed aan. Douwes-directeur Hans Tangenberg en Cock van der Werf, directeur van Peco, gaan samen de directie over de bedrijven voeren. Later dit jaar trekken beide bedrijven in een gemeenschappelijk pand in Pijnacker.

Indutrade Benelux is de holding waaronder de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde Indutrade vallen. Deze bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten. Indutrade richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Praktisch en ergonomisch: arrêteerbouten met excenterhefboom

22-09 Wanneer de gebruiker de excenterhefboom over het dode punt van de excenter beweegt, klikt…

Verspanen

En weer een zinkvonkmachine voor Bouten

17-01 Bouten Vonkverspaning, gespecialiseerd in het zinkvonkverspanen van matrijzen en de elektrode-aanmaak daarvoor, heeft onlangs…

Bedrijf en Economie

Tradinco Instruments sluit zich aan bij Indutrade Benelux

04-01 Tradinco Instruments is onderdeel geworden van de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux.  Tradinco richt zich…

Toeleveren

Indutrade breidt uit met Tubeworkx en Corode

07-08 Tubeworkx in Almelo, specialist in het vervormen van middelgrote tot grote series koperen, stalen…

Verbinden

Montagepasta overbodig

25-02 Het optreden van koudlas oftewel ‘vreten’ bij RVS verbindingen is een oud en bekend…

Geen categorie

Bobtail klinkbouten: geruisloos van 0 -255 kN in 2 seconden

17-10 Aan de mechanische sterkte en betrouwbaarheid van verbindingen in een biomassa-installatie worden hoge eisen…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV