Innovatie bloeit in Noordoostpolder

0

Vanwege de groei van het Innovatiecluster Noordoostpolder is Roy van Enkhuijzen aangesteld als programmamanager. Tevens is Conrad Stanen, producent van klantspecifieke verticale grondboorinstallaties en onderdelen, toegetreden als lid.

Roy van Enkhuijzen gaat voor twee dagen per week aan de slag onder de aansturing van de bedrijven in het cluster. Hij was tot vorig jaar landelijk verantwoordelijk voor innovatiedienstverlening bij FME. Daarvoor heeft hij gewerkt als innovatiemanager bij Berenschot en bij Windesheim als docent technische bedrijfskunde. In 2013 stond hij aan de basis van het Greenpacilab, dat in 2019 werd uitgeroepen tot het meest creatieve en inspirerende ondernemersinitiatief van Europa. “Toen ik gevraagd voor deze opdracht heb ik eerst goed gekeken naar de samenstelling van het cluster en de energie bij de ondernemers. Te vaak zie je in Nederland initiatieven die vanuit subsidie gedreven zijn waarbij het commitment bij ondernemers nog moet groeien. Ik was verrast door de energie bij de ondernemers in dit cluster en de drive om er samen iets van te maken. Dat was voor mij dé reden om ja te zeggen tegen deze opdracht.”

Voorzitter Auke Sjoerd van PolderStaal Producties is blij met de aanstelling van Roy. “Een creatieve vent die gericht is op samenwerking. Iemand die kan verbinden en een groot netwerk heeft in de regionale technologische industrie en het onderwijs. Ben benieuwd!”

Conrad Stanen

Voorts is het innovatiecluster versterkt met de toetreding van Conrad Stanen. Conrad ontwikkelt grondboormachines en toebehoren met de hoogste kwaliteit die zich onderscheiden in vermogen, snelheid, veiligheid, duurzaamheid, en bedieningscomfort.

Het cluster draait om productiebedrijven die machines en onderdelen van staal produceren, van snijden en frezen tot lassen en 3D printen. Door intensief samen te werken met opleiders, onderwijsinstellingen, brancheverenigingen en kennisinstellingen, wil het innovatiecluster scholieren verleiden om techniek te kiezen (boeien), blijven investeren in medewerkers (borgen), de regio vanuit technologie op de kaart zetten (PR) en gezamenlijk innoveren (innovatie). Voorzitter Tolsma: “We zijn blij met de komst van Conrad Stanen. Directeur Bram Muurlink is een ondernemer die niet alleen geïnteresseerd is in goed onderwijs in de regio, maar ook in kennisdeling. Samen staan we sterker. En als cluster zetten we ons hier graag voor in.”