Innovatiecluster Noordoostpolder timmert aan de weg

0

De bedrijven die deelnemen aan het Innovatiecluster Noordoostpolder presenteren hun vacatures sinds kort gezamenlijk onder één vlag. Wie wil werken in de techniek in de Noordoostpolder, kan hiervoor de nieuwe website van het cluster checken.

“Met de lancering van de website hebben we een gezicht gekregen”, zegt Roy van Enkhuijzen, programmamanager van het Innovatiecluster Noordoostpolder. De bedrijven die samen het cluster vormen, interesseren talenten, helpen hun medewerkers zich te ontplooien en ontwikkelen samen technologie. En nu delen ze ook hun vacatures en stageplaatsen. “Uniek voor de sector in deze regio”, zegt Van Enkhuijzen.

Zuidberg

Inmiddels is ook Zuidberg toegetreden tot het cluster. Zuidberg is een modern en gezond familiebedrijf met bijna 40 jaar historie. Het team van ruim 320 medewerkers ontwikkelt en produceert hoogwaardige innovatieve producten voor eindgebruikers in meer dan 42 landen. Business controller Gert Leusink: “Wij hebben er zin in! Onze hoge ambities op het gebied van onderwijs en het interesseren van regionaal talent voor techniek passen goed bij elkaar. Mooi dat we elkaar gevonden hebben.”

Samen representeert het cluster nu meer dan 1000 fte aan innovatieve werkgelegenheid in de Noordoostpolder. “Samen interesseren we talent voor techniek, ontplooien we onze medewerkers, passen we smart industry toe in onze bedrijven en zetten we de regio op de kaart”, aldus Van Enkhuijzen.