Innovatie staat centraal op TechniShow 2022

Tijdens TechniShow staat de innovatiekracht van de sector centraal. De sector moet innoveren om wereldwijd een belangrijke speler te blijven. De deelnemers aan de TechniShow onderstrepen het belang van innoveren en laten het nieuwste aanbod zien, tonen hun innovaties en lichten deze toe tijdens de beurs. Hieronder enkelen aan het woord. Alles wordt in het werk gesteld om de bezoekers te helpen bij de steeds veranderende uitdagingen en hen goed voor te bereiden op de toekomst.

De deelnemers aan de TechniShow onderstrepen het belang van innoveren en laten het nieuwste aanbod zien, tonen hun innovaties en lichten deze toe tijdens de beurs.

“Digitaliseren en innoveren in de maakindustrie is cruciaal voor de toekomst van Nederland”, zegt Mark Courage, Director Smart Industry bij TNO. Courage is één van de sprekers in het programma van het Innovatietheater op ESEF Maakindustrie waar de TechniShow bezoekers ook gratis aan deel kunnen nemen. “Het digitaliseren en het toepassen van vernieuwende productietechnologie, ook wel Smart Industry genoemd”, is essentieel voor de Nederlandse maakindustrie om wereldwijd een belangrijke speler te blijven. Het behoud van die rol vraagt om een transitie naar het meest duurzame, flexibele en digitaal best verbonden productienetwerk. Met als extra winst een groter concurrentievermogen en hogere werkgelegenheid met een hoge arbeidsproductiviteit ten tijde van arbeidskrapte en toegenomen productiesoevereiniteit.”

Ook Nancy van Dorth van deelnemer Hoffman Group geeft aan dat innoveren belangrijk is. “Na 4,5 jaar kijken wij uit naar de komende TechniShow. De afgelopen jaren heeft Hoffmann Group niet stil gezeten. We hebben vele innovatieve oplossingen ontwikkeld om processen te vereenvoudigen, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden en de continuïteit in de productie gewaarborgd is. Daarnaast kan er ook nog eens bespaard worden op de kosten.”

Eddo Cammeraat van deelnemer Laagland benoemt eveneens de noviteiten die te zien zijn op de beurs, “TechniShow 2022 zal een andere beurs worden dan die we tot nu toe gehad hebben. Deze editie zal kort na de zomervakantie en een week voor de AMB plaatsvinden en dat geeft de nodige logistieke uitdagingen om aan machines en apparatuur te komen. Toch zal Laagland vol enthousiasme deelnemen en de nodige noviteiten demonstreren, omdat we zeker voldoende en geïnteresseerde bezoekers verwachten. We gaan er dus een gezellige en interessante Summer Party van maken!”

TechniShow vindt plaats van 30 augustus tot en met 2 september 2022. Wil je TechniShow bezoeken en automatisch alle updates tot aan de beurs ontvangen? Meld je dan hier gratis aan en je krijgt alle ins & outs tot aan de beurs te horen.

Meer >> TechniShowNieuws <<

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Hoog beslissingsniveau bezoekers TechniShow en ESEF Maakindustrie

12-09 De beursorganisatie is vooral opgetogen over het hoge beslissingsniveau van de bezoekers: 46% geeft…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Belang maakindustrie neemt fors toe

30-08 De maakindustrie draagt jaarlijks voor 18% bij aan de Nederlandse economie en toont de…

TechnishowNieuws

Autonome slijprobot gaat op voor tweede Award

24-08 Mocht Teqram een Innovation Award winnen, dan betekent dat de tweede prijs binnen een…

TechnishowNieuws

Metaalbewerken is geen rocketscience

24-08 Partsupply is een bedrijf dat zich bezig houdt met de fabricage van maakdelen voor…

TechnishowNieuws

Prodec live in actie op ESEF

24-08 Tijdens ESEF Maakindustrie zijn de superieur verspanende eigenschappen van Prodec live te zien op…

Plaatbewerking

Bystronic showt software-oplossingen op Experience Days

23-08 Inderdaad, dat zijn ook de dagen dat de TechniShow wordt gehouden. Bystronic neemt daar…

TechnishowNieuws

Vliegende start De Cromvoirtse met robotbuigcellen

23-08 De eerste ervaringen zijn veelbelovend. De cellen ontlasten de productie enorm en nemen pieken…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X