Innovatie staat centraal op TechniShow 2022

Tijdens TechniShow staat de innovatiekracht van de sector centraal. De sector moet innoveren om wereldwijd een belangrijke speler te blijven. De deelnemers aan de TechniShow onderstrepen het belang van innoveren en laten het nieuwste aanbod zien, tonen hun innovaties en lichten deze toe tijdens de beurs. Hieronder enkelen aan het woord. Alles wordt in het werk gesteld om de bezoekers te helpen bij de steeds veranderende uitdagingen en hen goed voor te bereiden op de toekomst.

De deelnemers aan de TechniShow onderstrepen het belang van innoveren en laten het nieuwste aanbod zien, tonen hun innovaties en lichten deze toe tijdens de beurs.

“Digitaliseren en innoveren in de maakindustrie is cruciaal voor de toekomst van Nederland”, zegt Mark Courage, Director Smart Industry bij TNO. Courage is één van de sprekers in het programma van het Innovatietheater op ESEF Maakindustrie waar de TechniShow bezoekers ook gratis aan deel kunnen nemen. “Het digitaliseren en het toepassen van vernieuwende productietechnologie, ook wel Smart Industry genoemd”, is essentieel voor de Nederlandse maakindustrie om wereldwijd een belangrijke speler te blijven. Het behoud van die rol vraagt om een transitie naar het meest duurzame, flexibele en digitaal best verbonden productienetwerk. Met als extra winst een groter concurrentievermogen en hogere werkgelegenheid met een hoge arbeidsproductiviteit ten tijde van arbeidskrapte en toegenomen productiesoevereiniteit.”

Ook Nancy van Dorth van deelnemer Hoffman Group geeft aan dat innoveren belangrijk is. “Na 4,5 jaar kijken wij uit naar de komende TechniShow. De afgelopen jaren heeft Hoffmann Group niet stil gezeten. We hebben vele innovatieve oplossingen ontwikkeld om processen te vereenvoudigen, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden en de continuïteit in de productie gewaarborgd is. Daarnaast kan er ook nog eens bespaard worden op de kosten.”

Eddo Cammeraat van deelnemer Laagland benoemt eveneens de noviteiten die te zien zijn op de beurs, “TechniShow 2022 zal een andere beurs worden dan die we tot nu toe gehad hebben. Deze editie zal kort na de zomervakantie en een week voor de AMB plaatsvinden en dat geeft de nodige logistieke uitdagingen om aan machines en apparatuur te komen. Toch zal Laagland vol enthousiasme deelnemen en de nodige noviteiten demonstreren, omdat we zeker voldoende en geïnteresseerde bezoekers verwachten. We gaan er dus een gezellige en interessante Summer Party van maken!”

TechniShow vindt plaats van 30 augustus tot en met 2 september 2022. Wil je TechniShow bezoeken en automatisch alle updates tot aan de beurs ontvangen? Meld je dan hier gratis aan en je krijgt alle ins & outs tot aan de beurs te horen.

Meer >> TechniShowNieuws <<

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Guided Tour Plaatbewerking tijdens TechniShow

28-02 Er loopt een duidelijke rode draad door de bijdragen van al deze exposanten. Ze…

TechnishowNieuws

BMO, Clever Bending en Smart Factory genomineerd voor TechniShow Innovatie Award

27-02 BMO BMO gaat op voor de prijs met de slimme OptiVice machineklem en het…

TechnishowNieuws

Clever Bending automatiseert elke kantbank

26-02 Hij is per 1 februari in dienst getreden bij Clever Bending en is een…

TechnishowNieuws

16 kanshebbers voor de TechniShow Innovatie Award 2024

22-02 Uit de 16 inzendingen selecteert een vakjury in aanloop naar de vakbeurs 3 genomineerden.…

Bedrijf en Economie

Widenhorn neemt lasersnijonderdelen KIS over

21-02 “Wat startte als een bescheiden aanvulling op onze software activiteiten, omdat we ons breder…

TechnishowNieuws

Hoofdrol op TechniShow voor Ecocool koelvloeistof van Fuchs/Lubsolutions

19-02 Ecocool Global 1000 combineert excellente verspaningsresultaten met een uitstekende bio-stabiliteit, resulterend in een lange…

TechnishowNieuws

Timesavers toont greep uit brede assortiment

19-02 De 42 RB series is uitgerust met een schuurband, acht roterende borstels en een…

TechnishowNieuws

TechniShow 2024 in teken van innovatiekracht

14-02 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?