Inspiratie & Innovatie Award voor Ferro Techniek

0

Ferro Techniek heeft tijdens het Mikrocentrum High Tech Platform Jaarcongres beslag gelegd op de Inspiratie & Innovatie Award 2015. Het bedrijf won met The Flow Throw Heater, een innovatie waarbij door middel van dikke film technologie snel, slim en accuraat verwarmd kan worden.

Het programma van het tweede jaarcongres in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven bestond uit drie onderdelen: ontwikkelingen en stand van zaken van het High Tech Platform, de keynote presentatie van Willem Vermeend en de verkiezing en uitreiking van de Inspiratie & Innovatie Award.
Willem Vermeend nam de zaal mee in een inspirerend verhaal over de veranderende economie en het belang van innovatie voor het MKB. Als ondernemer en ervaringsdeskundige inspireerde hij met zijn eigen ervaringen de aanwezigen om te innoveren en te ondernemen. In zijn verhaal benadrukte Vermeend het belang van digitalisering, technologie, innovatie en zaken zoals Big Data en Internet of Things en adviseerde de MKB’ers om na te denken over wat dit voor hun toekomstige businessmodel betekent.

Voor de verkiezing en uitreiking van de Inspiratie & Innovatie Award presenteerden de genomineerden 3Dealise, Admatec, AWL, Dare en Ferro Techniek elk in 2 minuten hun innovatie, waarna de aanwezigen in de zaal mochten stemmen. Na enkele spannende minuten werd The Flow Throw Heater van Ferrotechniek bekend gemaakt als winnaar. Ferro Techniek uit Gaanderen won naast de award ook een stimuleringsprijs ter waarde van 5000 euro, aangeboden door Mikrocentrum.