Intelligente spantechniek en grijpsystemen voor machinale bewerking

Smart loading, smart processing, smart connection – deze drie kernthema’s zullen de industriële productie de komende vijf jaar kenmerken, aldus Schunk met oog op de EMO. De kerndoelstelling is een intelligente vereenvoudiging van de industriële productie.

Tot nu toe stond de processtabliteit en de economische efficiëntie van de afzonderlijke bewerkingen centraal. Volgens de experts van Schunk zullen moderne toepassingen het mogelijk maken om de procesketen flexibeler te maken en gedetailleerde procesgegevens aan te bieden. “Onze spantechniek en grijpsystemen maken een gedetailleerde controle van het productieproces in real time mogelijk en voeren zelfstandig de bijbehorende acties uit”, aldus Hendrik Schunk, directielid bij de specialist in klemtechnologie en grijpsystemen.

Het beste voorbeeld hiervan is de intelligente gereedschapshouder iTendo met sensoren, die vanaf deze herfst voor testdoeleinden beschikbaar is. De iTendo maakt een volledig toezicht op de status en registratie van de processtabiliteit mogelijk, onbemand toezicht op grenswaarden, detectie van gereedschapsbreuk en regeling in real time snijsnelheid, toerental en voedingssnelheid. Als het frezen instabiel wordt, grijpt het geïntegreerde slimme systeem onmiddellijk in zonder dat de operator iets hoeft te doen: afhankelijk van de situatie wordt het proces gestopt, teruggebracht naar eerder gedefinieerde basisparameters, of bijgesteld tot de frees terugkeert naar een stabiel bereik. Daarnaast zorgen Digital Twins van de gereepschapshouderseries Tendo, Tribos en Sino op basis van DIN 4000 voor consistente gegevens in de gehele CADCAM procesketen. Ze bieden de perfecte voorwaarden voor simulaties, botsingsobservaties en voor het beheer van het Shopfloor-Management.

Het speciaal ontworpen Schunk End-of-Arm modulair systeem voor de lichtgewicht robots van Universal Robots maakt een eenvoudige en kostenbesparende machinebelading mogelijk.

Geautomatiseerde machinebelading
Schunk introduceert voor het eerst in het Vero-S nulpuntspansysteem voor pallets een sensorisch nulpuntspansysteem dat een permanente controle mogelijk maakt van de neerwaartse kracht, de positie van het vergrendelingsmechanisme en de aanwezigheid van werkstukken of pallets. Daarnaast zullen nieuwe speciale Vero-S-componenten worden voorgesteld voor de lucht- en ruimtevaart, 3D-printing en het direct klemmen van het werkstuk. Daarnaast presenteert Schunk geavanceerde concepten met de nadruk op automatische machinebelading. Van eenvoudige en kosteneffectieve automatiseringsoplossingen met lichtgewicht robots tot palletiseeroplossingen voor flexibele productie van kleine batches. En ergonomische, collaboratieve oplossingen met de Co-act EGL-C-grijper met lange slag, welke handling van onderdelen in een vormgesloten grijper tot 8 kg mogelijk maakt.

Schunk, EMO Hannover
Hal 3, stand D30

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Duurzame productie biedt kansen en is onvermijdbaar

12-01 In de aanloop naar EMO Hannover 2023, ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor productietechnologie met…

Verspanen

Schunk presenteert elektrische ontbramingsspil

11-01 De industriële oppervlaktebehandeling heeft een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt door de toenemende eisen. Dankzij de…

Automatisering

Schunk introduceert applicatiekit voor vision-based grijpen

09-01 Individuele, willekeurig gerangschikte en niet-gepositioneerde onderdelen van een transportband, bak of stellingtafel verwijderen, is…

Verspanen

Schunk zet alles betrouwbaar vast met nieuwe klemsystemen

30-11 Als het gaat om het proceszeker opspannen van werkstukken, hebben de Kontec KSC-klemspanners zich…

Verspanen

Open House Mazak rijk aan machines, automatisering en digitalisering

30-11 “Ondanks dat we een aantal nieuwe machinemodellen presenteren, zijn de grootste ontwikkelingen tegenwoordig te…

Verspanen

Maximale kwaliteit en duurzaam succes met automatisering en digitalisering

23-11 Deze ontwikkeling heeft zijn weg gevonden naar de eigen productie van de Duitse fabrikant…

Verspanen

Slimme grijper met verhoogde grijpkracht

16-11 Deze grijper kan vrij in een netwerk worden opgenomen en met weinig moeite worden…

Verspanen

Schunk presenteert pneumatische grijper met gecertificeerd veilig grijpkrachtbehoud

11-07 De PGL-plus-P pneumatische universele grijper is verkrijgbaar in vijf maten en biedt een prestatiepakket…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen