Schunk toont nieuwste gripper op Technologiestraat TIV 2019

0

Op 17, 18 en 19 september 2019 is Schunk aanwezig op de Technologiestraat van TIV Hardenberg 2019. De Technologiestraat op de vakbeurs is een nieuw initiatief. De straat faciliteert demonstraties van diverse exposanten, omdat de organisatie zag dat er veel vraag is naar kennis over robotisering. De komst van de Technologiestraat haakt daarmee in op de ontwikkelingen van de markt en ook op de wens van de TIV bezoekers.

Tijdens TIV 2019 kunnen bezoekers de nieuwe Schunk PGN-plus-P grijper ervaren. De grijper is gebaseerd op een slimme innovatiestrategie, die de basiscomponenten continue uitbreidt met vooruitstrevende functies. Deze pneumatische grijper onderscheidt zich door drie nieuwe functies: namelijk 50% langere grijpvingers, nieuwe verbeterde tandgeleiding en 50% meer grijpkracht.

Langere grijpvingers
De verbeterde mutli-tandgeleiding maakt het gebruik van nog langere grijpvingers mogelijk voor hetzelfde grijperformaat dankzij de hogere maximale momenten, zonder de geleiding te overbelasten. De smeergroeven in de multi-tandgeleiding zorgen voor een continue toevoer van smeermiddel. Het voordeel hiervan is dat het smeermiddel snel en gelijkmatig wordt aangebracht, zelfs met korte slagen.

Hogere grijpkracht
Dankzij het grotere oppervlak van de aandrijfzuiger, in de compacte installatie van de Schunk PGN-plus-P, is een hogere grijpkracht mogelijk. Zwaardere werkstukken kunnen worden verwerkt met hetzelfde grijperformaat.

Schunk, stand 684