Janwillem Verschuuren, nieuwe voorzitter NEVAT GPI

Janwillem Verschuuren is de nieuwe voorzitter van de Groep Plaatverwerkende Industrie (GPI) van NEVAT. Hij oefent deze functie al sinds 1 maart uit, maar op 17 juni draagt zijn voorganger Corné van Opdorp tijdens de ledenvergadering bij Meijer Metal het stokje officieel aan hem over. “Ga weer naar buiten”, luidt de oproep van de nieuwe GPI-voorzitter aan de ondernemers in de metaalbewerking. “Want mensen moeten met elkaar netwerken.”

Janwillem Verschuuren, de nieuwe voorzitter van NEVAT GPI. “Door kennis te delen en informatie uit te wisselen help je elkaar en maak je de maakindustrie in Nederland als geheel sterker.”

Dat netwerken gebeurt volop bij GPI. Juist daarom heeft Janwillem Verschuuren, mede-eigenaar van De Cromvoirtse in Oisterwijk, het voorzitterschap met volle overtuiging op zich genomen. “Het is een functie die tijd kost, maar die je ook veel energie geeft”, weet de nieuwe voorzitter, die reeds zitting had in het GPI-bestuur.

Kennis delen

De GPI is een hechte club met 55 leden. Het zijn allemaal ondernemers in de plaatbewerking, die de zelfde taal spreken en er van overtuigd zijn dat het delen van kennis iedereen verder brengt. Ze communiceren vaak in app-groepjes, ontmoeten elkaar enkele keren per jaar op goed bezochte bijeenkomsten bij een van de leden, en gaan eens per jaar op studiereis in het buitenland. Verschuuren: “De contacten zijn hierdoor heel laagdrempelig. Daardoor durven de leden open vragen te stellen en zich kwetsbaar op te stellen. Want je weet van elkaar dat iedereen dezelfde uitdagingen heeft. Door kennis te delen en informatie uit te wisselen help je elkaar en maak je de maakindustrie in Nederland als geheel sterker.”

Geven en nemen

Iedereen heeft profijt van die goede contacten. Soms heel direct; wie door een storing of defect behoefte heeft aan capaciteit, kan altijd wel iemand bellen. Maar het gaat volgens Verschuuren veel verder: “Met De Cromvoirtse zijn we al sinds 2012 lid van de GPI. Door de contacten met collega-ondernemers zijn we nog meer gaan automatiseren, omdat we zagen dat dit toegevoegde waarde heeft. Gesprekken met andere GPI-leden hebben ons ook gesterkt in het besluit om Felix Philips te kopen. Want hoe groter je bent, hoe meer je te vertellen hebt en hoe makkelijker investeringen rendabel zijn te maken. Belangrijk is wel dat je beseft dat het niet alleen nemen is, maar ook geven. We merken dat De Cromvoirtse voorop loopt in IT en dat het delen van kennis daarover erg wordt gewaardeerd.”

De nieuwe voorzitter van NEVAT GPI roept iedere metaalondernemer op om weer naar buiten te gaan, nu we corona onder controle lijken te krijgen. “Ik ben blij dat ik weer op kantoor zit. Webinars, zoom- en teams-vergaderingen zijn prima oplossingen om contacten te onderhouden, maar ze zijn allemaal wel strak en zakelijk. Je mist het informele eromheen. Ik steek zo veel op van bedrijfsbezoeken. Daar zie je soms dingen die echt slim zijn bedacht en waar je in je eigen bedrijf ook wat aan kunt hebben. Ook de vakbeurzen mis ik enorm. Want daar stuit je in de gangpaden bijvoorbeeld op een nieuwe manier van ontbramen of het handlaserlassen. Allemaal ontwikkelingen die je gewoon moet volgen.”

De nieuwe voorzitter heeft de ambitie om het GPI-netwerk groter maken. En natuurlijk zal hij zich sterk maken voor de actuele ontwikkelingen. Verschuuren somt op: automatisering, het goed uitrollen van het Smart Connected Supplier Network dat de data-uitwisseling in de keten vereenvoudigt, het realiseren van betere planningen en kortere doorlooptijden. “En ik hoop dat we weer mooie reizen kunnen maken. Dat gaan we zeker weer oppakken.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

LVD’s eerste Ulti-Form buigcel in de Benelux gaat naar De Cromvoirtse

21-09 Met deze investering heeft De Cromvoirtse echt een knoop door gehakt. De leverancier van…

Plaatbewerking

Samen zijn we sterker

16-06 Ze doen het op hun eigen manier, maar er is ook een duidelijke overeenkomst:…

Plaatbewerking

Metalco BV overgenomen

16-03 Van den Hurk en Verschuuren zijn blij met deze kans, die onverwachts langskwam. Zij…

Toeleveren

Gpi Tanks XL zet vol in op uitbreiding

15-02 Fred Boere, CEO van de Gpi Group, vertelt over de aanstelling van Panella: “Enzo…

Toeleveren

Toeleveranciers ontwikkelen samen slimme oplossingen

10-02 “Als 2020 met het coronavirus ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

10-02 Bijna een jaar geleden schreef ik hier al hoe wij werken aan de toekomst…

Plaatbewerking

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

19-10 Intelligente lockdown, groepsimmuniteit, social distancing, mondkapjesplicht, thuisquarantaine, pcr-test, triagetent, avondklok, anderhalvemetermaatschappij, zoomsessie, nasleepklacht, knuffelvrees,…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

25-05 U kunt het ongetwijfeld al van mijlenver aan zien komen waar ik het deze…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X