Jonkman graaft put voor verticale poedercoatlijn

0
176

Op bedrijventerrein de Veldkamp tussen Hengelo en Borne verrijst momenteel het nieuwe bedrijfspand van Jonkman Coating. De nieuwbouw is noodzakelijk om een nieuwe verticale poedercoatlijn, inclusief duurzame en kwalitatief hoogwaardige voorbehandeling, te huisvesten. Hiervoor is een hoogte nodig van 23 meter.

 

“Omdat we maximaal 15 meter hoog mogen bouwen, maken we dus een put van 8 meter diep, waar de verticale installatie komt te staan”, zegt directeur Harmen IJdema. We realiseren een toekomstbestendig bedrijf, waarbij we diverse duurzame maatregelen en innovatieve bedrijfsprocessen kunnen in- of doorvoeren.”

Naast de nieuwe techniek in de verticale installatie die, in combinatie met de geïntegreerde voorbehandeling, volgens IJdema uniek is in Nederland, wordt er ook geïnvesteerd in nieuwe laboratorium- en natlakfaciliteiten. “De groei zit daar met name in producten voor Defensie. Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in logistiek, efficiency en automatisering. Hierdoor zijn we klaar voor de vragen van onze huidige en toekomstige klanten (snelle levertijden, hoge kwaliteit, online informatie uitwisseling) en zullen we de komende jaren de positie en de goede naam, die we verworven hebben, verder kunnen uitbouwen.”

De eerste fase van de nieuwbouw is naar verwachting in het 3e kwartaal van 2019 gereed.
Jonkman Coating, dat in 2016 is overgenomen door IJdema Coating in Heerhugowaard, omdat directeur/eigenaar Friedus Jonkman toen de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, is gespecialiseerd in het chemisch voorbehandelen van metalen en het aanbrengen van natlakken en poedercoatings op metalen en kunststoffen. Het bedrijf is onder andere actief in de gevelbouw, jachtbouw, automotive sector, defensie industrie, treinenbouw en de scheidingswanden- en consumentenindustrie.