Jopos Techniek toont contactloos temperatuur meten

0

Jopos Techniek is leverancier van technische producten, waaronder thermische sensoren. Zo is het bedrijf uit Amersfoort distributeur van Optris Berlijn, specialist op het gebied van contactloos temperatuur meten.

Tijdens de Brabantse Metaaldagen toont Jopos Techniek enkele pyrometers en complete camerasystemen. Beide producten maken het mogelijk om efficiënt en effectief temperatuurprofielen te onderzoeken, variërend van temperatuurprofielen van -40⁰ C tot 2200⁰ C. Door contactloos of door middel van infrarood meten van temperatuur worden krassen voorkomen en vindt geen temperatuurbeïnvloeding plaatst. Speciaal voor de metaalbouw beschikt Jopos Techniek over systemen die in het gebied van 0.5 – 1 µm meten.

Daarnaast toont Jopos Techniek de nieuwste infraroodcamera, de Xi80 van Optris Berlijn. Deze camera, met de afmetingen van een pyrometer, kan standalone gebruikt worden en is tevens voorzien van een gemotoriseerde focusinstelling. De camera beschikt over een RVS-behuizing, is vanwege analoge en digitale in- en uitgangen geschikt voor OEM-toepassingen en toont daarnaast vrij definieerbare meetgebieden, te verwerken met behulp van een externe procesinterface.

Jopos Techniek, stand E129

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen