Eigen lijn kantbanken en scharen MSE Machines

MSE machines heeft zijn kennisniveau verhoogd door verdieping en specialisatie in PLC-techniek. Ook is de gebruikte machinehandel opnieuw gestart en de handel in nieuwe machines opgezet.

De kernactiviteit van MSE machines, dat meer dan 40 jaar ervaring in de plaatbewerkingsindustrie heeft, is het verhelpen van technische storingen en onderhoud aan afkantpersen en scharen van alle merken. Maar het vanuit Maastricht opererende bedrijf is nu ook in staat om zelf ontworpen PLC-automatiseringsoplossingen aan te bieden. Dit biedt mogelijkheden voor het ontwikkelen van machineperfectionering met betrekking tot procesoptimalisatie, performance, kwaliteitscontrole, veiligheid en het aansturen van nieuwe installaties. MSE heeft veel kennis en knowhow over de technische werking van de machines. Zowel elektronisch, elektrisch, hydraulisch als mechanisch staan de medewerkers hun mannetje. Ze hebben ervaring met – en begrip van – productiemethodes en een kennis van met name Delem-besturingssystemen. Daardoor kunnen ze adviseren en assisteren bij de communicatie van externe bestanden met de machinebesturing of de toepassing van robotsystemen.

MSE-Hilalsan
MSE machines wil ook in de breedte groeien. Recent is daarom een eigen lijn met nieuwe machines op de markt gebracht in samenwerking met het merk Hilalsan. Deze machines hebben een uitstekend afwerkingsniveau en zijn uitgerust met hoogwaardige componenten: hydrauliek van Hoerbiger, elektrische componenten van Siemens, besturing van Delem, AC-servosystemen van Mitsubishi. Ze zijn voorzien van moderne veiligheidsvoorzieningen zoals Fiessler Laser-vingerbescherming en inloopbeveiliging, hebben doordachte, zwaar uitgevoerde frameconstructies, robuuste geleidingen voor de persbalk op de afkantpersen en robuuste geleidingen voor de mesbalk op de verticaal knippende scharen en de iron workers. Met de MSE-Hilalsan-lijn levert MSE afkantpersen met een lengte tussen 1500 en 6100 mm en een tonnage tussen 60 en 1250 ton, eventueel in tandemopstelling. Scharen met een lengte tussen 2050 en 8100 mm en een plaatdikte tussen 3 en 20 mm. Iron workers tussen 45 en 175 ton. De MSE-Hilalsan-machines hebben standaard een hoog uitrustingsniveau en legio opties: achteraanslagsystemen, CNC vooraanslagen, buighulp voor afkantpersen, CNC-gestuurde bombering, snelklemgereedschapsystemen met eigen gereedschapconfiguratie, upgrade Delem-besturing tot DA-69T 3D en plaatondersteuning voor scharen. Op de Brabantse Metaaldagen presenteert MSE twee machines: de MSE-Hilalsan synchro-afkantpers type CAP 175 ton x 3100 mm en de MSE-Hilalsan verticaal schaar type AGM 3100 x 6 mm.

MSE machines, stand C112

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Siemens verbetert prestaties met Solid Edge 2023

11-01 “Naast ons werk om bij elke release van Solid Edge innovatieve technologie en mogelijkheden…

TechnishowNieuws

Slim investeren in machines met MSE

22-08 MSE Machines uit Maastricht is al sinds 1976 gespecialiseerd in onderhoud, reparaties en retrofit…

Plaatbewerking

Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

24-05 Commercieel directeur Marco Mans noemt de twee nieuwe vertegenwoordigingen belangrijk voor Tuwi: “We zien…

Bedrijf en Economie

Duitse bedrijven veranderen merkslogan voor #zusammengegencorona

09-12 Het idee achter de campagne is afkomstig van een Duits reclamebureau die manieren zocht…

Automatisering

Sneak-preview van digitale industrie

13-10 Het internationale en Nederlandse bedrijfsleven staat aan de vooravond van grote omwentelingen, zowel op…

Bedrijf en Economie

De Nederlandse Metaaldagen mogen doorgaan

17-08 Dit betekent in ieder geval dat alle bezoekers moeten worden geregistreerd. “Dat is voor…

Automatisering

SAP, Siemens en T-Systems willen digitalisering industrie versnellen

07-07 Dat zijn drie van de hoofdthema’s uit het Duits-Nederlandse innovatiepact dat begin dit jaar…

Verspanen

Precisie draadvonkmachine Mitsubishi voor werkstukken tot 1250 mm

30-06 Precisiecomponenten worden groter. Engineers willen ook in grote werkstukken hogere nauwkeurigheden en ultra lage…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen