Jubilerende Aalbers groep showt (bijna) alles

Met twee uitstekend bezochte klantendagen (ruim 400 bezoekers) heeft de Aalbers groep in Renswoude op 4 en 5 november het 50-jarig bestaan gevierd. Tijdens een uitgebreide rondleiding konden alle gasten met eigen ogen zien hoe op de machines het presentje werd geproduceerd dat dat ze na afloop meekregen: een fraai stukje plaatwerk met een klok en een kalender.

Met de rondleiding wilde Aalbers, een stabiel en financieel kerngezond familiebedrijf met meer dan honderd medewerkers, een beeld schetsen van alle bedrijfsactiviteiten. Directeur A. Aalbers had daar een duidelijke bedoeling mee. Hij en zijn medewerkers leiden wel vaker klanten rond en krijgen dan vaak te horen: ‘Ik wist niet dat jullie dit allemaal deden’. Het jubileum was de perfecte gelegenheid om aan de klanten te laten zien dat de Aalbers groep nog veel meer voor hen kan betekenen. De jubilaris gaf een kijkje in de keuken en liet daarbij alles zien. Nou ja…bijna alles dan. Aalbers is ook actief in veiligheidsoplossingen en de geheimen daarvan werden natuurlijk niet allemaal prijsgeven. Maar de bezoekers maakten wel kennis met de nieuwste buislaser, de vlakbed lasersnijmachine met automatische belading, de lasrobot en de kraansystemen. Dat gebeurde in samenwerking met de leveranciers Van Gameren, Bystronic, Rolan Robotics en Van den Berg, die zorgden voor extra tekst en uitleg.

 
Gouden greep
Aalbers is in 1966 opgericht als een constructiewerkplaats. In 2001 veranderde de bedrijfsnaam in aalbers|wico, vanwege de overname van het bouwkundig beveiligingsbedrijf Wico. Deze overname blijkt achteraf een gouden greep te zijn geweest. aalbers|wico bestaat nu uit twee zelfstandig opererende divisies: defence & security en metaal & techniek. Metaal & techniek is allround leverancier van technische oplossingen in staal, RVS en aluminium; van halffabricaten en metalen constructies tot complete machines. Defence & security is specialist in bouwkundige beveiliging, gericht op vier disciplines: inbraakwering, kogelwering, explosiewering en brandwering.

Gespecialiseerde oplossingen
Beide divisies vormen de basis voor nog een aantal zelfstandig opererende dochterbedrijven in de Aalbers Holding, die gespecialiseerde oplossingen leveren op uiteenlopende terreinen. Recogtech is producent van identificatie- en beveiligingssystemen op basis van biometrische technieken. Denk aan high-end security oplossingen zoals de Palm-ID en de Carguard. Aalbers|indeko is onderhoudsspecialist op het gebied van deuren;  zowel specialistische deuren als deuren met alleen een logistieke functie. Perfotube legt zich volledig toe op de productie van metalen presentatiesystemen voor de retail. De jongste loot aan de stam is het  vorig jaar opgerichte aalbers|farina, dat slimme opslagsystemen levert voor zowel plaatmateriaal als langgoed, en hoogwaardige plaatbewerkingsmachines, zoals kantbanken en knipscharen.


Demoplein
Al die bedrijfsonderdelen toonden hun producten op het demoplein aan het einde van de rondleiding: van een handscanner tot centimeters dik kogelwerend glas dat dankzij de constructie oogt als een normaal raam. Maar ook een kantbank, die voor een aantrekkelijke jubileumprijs werd aangeboden, en een presentatiesysteem met uitgekiende LED-verlichting. Zo liet Aalbers aan de retailer, die bij Perfotube zijn presentatiesysteem koopt, zien dat hij ook bij Recogtech terecht kan voor een toegangscontrolesysteem dat hij nodig heeft om zijn werkzaamheden in de nachtelijke uren in goede banen te leiden. De Aalbers groep kan er allemaal voor zorgen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Besten Machines pakt uit met Haco

25-09 Maar het accent zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is sinds begin dit…

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

Automatisering

‘Kantbank programmeren hoort thuis op de werkvoorbereiding’

09-06 “Want eigenlijk is dat een onlogische route, omdat je de plaatuitslag pas kunt snijden…

Plaatbewerking

Kantbank Goudsmit Magnetics functioneert weer top!

20-04 Goudsmit Magnetics in Waalre ontwerpt en bouwt industriële magneetsystemen en hightech magneetcomponenten. Deze vinden…

Plaatbewerking

De cirkel is rond voor Adlas Metaalbewerking

23-03 Want toen Adlas nog uitsluitend in Arkel was gevestigd, vormde de rivier De Boven…

Plaatbewerking

Ziptool reduceert gereedschapswissels op kantbank

09-03 Ziptool is het bedrijf van Bart Embrechts. Hij is er 5 jaar geleden mee…

Plaatbewerking

Den Oudsten breidt zetcapaciteit flink uit

23-02 Bedrijfsleider Pieter den Oudsten noemt dit ‘het wat dunnere plaatwerk’. M. den Oudsten Buigwerken…

Plaatbewerking

Complete kantbank geeft De Wilde alle vrijheid

22-02 De Wilde Metaal is gespecialiseerd in plaat- en constructiewerk. Door de veelzijdigheid van de…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X