Jubilerende Aalbers groep showt (bijna) alles

Met twee uitstekend bezochte klantendagen (ruim 400 bezoekers) heeft de Aalbers groep in Renswoude op 4 en 5 november het 50-jarig bestaan gevierd. Tijdens een uitgebreide rondleiding konden alle gasten met eigen ogen zien hoe op de machines het presentje werd geproduceerd dat dat ze na afloop meekregen: een fraai stukje plaatwerk met een klok en een kalender.

Met de rondleiding wilde Aalbers, een stabiel en financieel kerngezond familiebedrijf met meer dan honderd medewerkers, een beeld schetsen van alle bedrijfsactiviteiten. Directeur A. Aalbers had daar een duidelijke bedoeling mee. Hij en zijn medewerkers leiden wel vaker klanten rond en krijgen dan vaak te horen: ‘Ik wist niet dat jullie dit allemaal deden’. Het jubileum was de perfecte gelegenheid om aan de klanten te laten zien dat de Aalbers groep nog veel meer voor hen kan betekenen. De jubilaris gaf een kijkje in de keuken en liet daarbij alles zien. Nou ja…bijna alles dan. Aalbers is ook actief in veiligheidsoplossingen en de geheimen daarvan werden natuurlijk niet allemaal prijsgeven. Maar de bezoekers maakten wel kennis met de nieuwste buislaser, de vlakbed lasersnijmachine met automatische belading, de lasrobot en de kraansystemen. Dat gebeurde in samenwerking met de leveranciers Van Gameren, Bystronic, Rolan Robotics en Van den Berg, die zorgden voor extra tekst en uitleg.

 
Gouden greep
Aalbers is in 1966 opgericht als een constructiewerkplaats. In 2001 veranderde de bedrijfsnaam in aalbers|wico, vanwege de overname van het bouwkundig beveiligingsbedrijf Wico. Deze overname blijkt achteraf een gouden greep te zijn geweest. aalbers|wico bestaat nu uit twee zelfstandig opererende divisies: defence & security en metaal & techniek. Metaal & techniek is allround leverancier van technische oplossingen in staal, RVS en aluminium; van halffabricaten en metalen constructies tot complete machines. Defence & security is specialist in bouwkundige beveiliging, gericht op vier disciplines: inbraakwering, kogelwering, explosiewering en brandwering.

Gespecialiseerde oplossingen
Beide divisies vormen de basis voor nog een aantal zelfstandig opererende dochterbedrijven in de Aalbers Holding, die gespecialiseerde oplossingen leveren op uiteenlopende terreinen. Recogtech is producent van identificatie- en beveiligingssystemen op basis van biometrische technieken. Denk aan high-end security oplossingen zoals de Palm-ID en de Carguard. Aalbers|indeko is onderhoudsspecialist op het gebied van deuren;  zowel specialistische deuren als deuren met alleen een logistieke functie. Perfotube legt zich volledig toe op de productie van metalen presentatiesystemen voor de retail. De jongste loot aan de stam is het  vorig jaar opgerichte aalbers|farina, dat slimme opslagsystemen levert voor zowel plaatmateriaal als langgoed, en hoogwaardige plaatbewerkingsmachines, zoals kantbanken en knipscharen.


Demoplein
Al die bedrijfsonderdelen toonden hun producten op het demoplein aan het einde van de rondleiding: van een handscanner tot centimeters dik kogelwerend glas dat dankzij de constructie oogt als een normaal raam. Maar ook een kantbank, die voor een aantrekkelijke jubileumprijs werd aangeboden, en een presentatiesysteem met uitgekiende LED-verlichting. Zo liet Aalbers aan de retailer, die bij Perfotube zijn presentatiesysteem koopt, zien dat hij ook bij Recogtech terecht kan voor een toegangscontrolesysteem dat hij nodig heeft om zijn werkzaamheden in de nachtelijke uren in goede banen te leiden. De Aalbers groep kan er allemaal voor zorgen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Nieuw elan bij fijn-plaatwerkspecialist Audacious

20-11 De nieuwe eigenaren tonen niet alleen de bereidheid om te investeren, ze voegen ook…

Automatisering

Morris Solutions stapt in kantbank-automatisering

07-11 Eigenaar Morris Giaccone van Morris Solutions in Joure merkt bij zijn klanten een enorme…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Kantbanken van Blom Opmeer zijn weer helemaal top

19-07 Blom Opmeer realiseert met professionele apparatuur en efficiënte werkprocessen vele projecten voor opdrachtgevers door…

Plaatbewerking

Meer tonnage voor Bormstaal met gemoderniseerde kantbank

25-04 Bormstaal is een specialist in snijden, constructiewerk en plaatbewerking. Met tien medewerkers en een…

Plaatbewerking

Tuwi-klanten onder de indruk van ontwikkelingen bij Durma

11-04 Tuwi brengt de machines van Durma al sinds 2005 op de Nederlandse markt en…

Plaatbewerking

‘Kantbank gaat deel uitmaken van productielijn’

27-02 Wensink voorspelt dat de kantbank zelf niet veel gaat veranderen de komende jaren. Alles…

Plaatbewerking

Zware Haco kantbank maakt Mesken nóg veelzijdiger

01-02 Mesken levert technisch werk op maat en is een begrip in Drenthe en omstreken.…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?