Juiste data in hapklare brokken op de juiste tijd bij de juiste persoon

0

Met de complexe productieprocessen van tegenwoordig is het van groot belang dat  de juiste data op de juiste tijd bij de juiste persoon terechtkomen. Hoe je dit bereikt met APS (Advanced Planning and Scheduling) van Limis Planner, legt Peter Brusse van Limis uit aan de hand van een praktijkcase tijdens het Business Software Event in Barneveld op 28 september.

Een complex productieproces vraagt veel van een bedrijf. Men moet immers rekening houden met veel factoren: medewerkers, machines, materialen, vaardigheden, gereedschappen, inkoop, uitbestedingen. Zijn de medewerkers vaardig en is het machinepark up-to-date, dan moeten ook nog eens de juiste data op de juiste tijd bij de juiste persoon terechtkomen. Met het stroomlijnen van de informatie binnen de organisatie creëert men grip en inzicht en kan efficiënter worden geproduceerd. Want goed en tijdig informeren maakt het verschil: het voorkomt wachttijden en onnodig zoeken en er gaat nooit werk de werkvloer op waaraan men nog niet kan beginnen.

Hapklare brokken
Met APS (Advanced Planning and Scheduling) kan dit worden bereikt. Deze planningssoftware voor productiebedrijven berekent en visualiseert de optimale productieplanning. Door het trechteren van informatie kan Limis Planner de beschikbare data omvormen naar kleine hapklare brokken die op de juiste tijd en plaats op alle gewenste plekken, op basis van bevoegdheid, in de organisatie beschikbaar zijn.
“In de praktijk merken we vaak dat veel uren weglekken door slechte aansturing en communicatie met de werkvloer”, zegt Peter Brusse. “Daarvoor heeft de software een uitgebreide Shop Floor Control. Deze zorgt ervoor dat de juiste informatie omtrent de orders en taken op de werkvloer aanwezig is middels een  overzichtelijke todolijst. Werknemers hoeven niet meer te zoeken naar de volgende taak, werktekeningen zijn bijgevoegd en materialen zijn voorradig: ze kunnen direct aan het werk. Dit scheelt tijd, fouten en geld.”

Efficiëntie 4.0
Met de vooruitgang krijgt ook het onbemand produceren een steeds grotere plaats in de onderneming. Ook dit kan eenvoudig worden ingepland en geregistreerd. De integratie met ERP zorgt ervoor dat data foutloos worden teruggesluisd en dat de planning 24/7 up to date is. “Met Advanced Planning & Scheduling van Limis Planner met uitgebreide Shop Floor Control heeft u efficiëntie 4.0 binnen handbereik”, concludeert Brusse.