Kinkelder neemt belang in Odemar

0

Plaatbewerker Kinkelder Metal Solutions in Zevenaar gaat een intensieve samenwerking aan met machinefabriek Odemar Metaal in Denekamp. Hiertoe heeft Kinkelder een belang genomen in Odemar.

Door de samenwerking ontstaat een metaalbewerkingsbedrijf met een nog breder producten- en dienstenpakket. Zo wordt een volgende stap in de groeifase van beide bedrijven gezet.

Uitbreiding
Kinkelder Metal Solutions – in 1990 ontstaan na de afsplitsing van familiebedrijf en zaagbladenonderneming Kinkelder – is gespecialiseerd in plaatwerk, metaalproducten en samenstellingen op maat. Het bedrijf richt zich al enkele jaren op uitbreiding van het dienstenpakket en is de afgelopen periode gegroeid naar een onderneming met 65 full-timers. De wens van directeur Pieter de Kinkelder om een breder aanbod van activiteiten aan te bieden aan afnemers leidde tot de samenwerking met Odemar. Hij zegt: “De samenwerking stelt ons in staat om op unieke wijze te groeien, zonder hierbij uit het oog te verliezen dat we in bepaald opzicht nog altijd de ‘smid op de hoek’ zijn. Ieder metaalproduct is uniek en dat uit zich binnen ons bedrijf in focus, passie en vakwerk.”

Toeleverancier en co-maker
Odemar Metaal is een machinefabriek met meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van industriële toelevering. Het Twentse bedrijf beschikt naast een up-to-date machinepark ook over een dynamische engineerafdeling, die zich toelegt op het ontwikkelen van machines en systemen voor de food- en non-food industrie. Als toeleverancier en co-maker ligt de focus voornamelijk op de industrieën machinebouw, automobiel, landbouw, voedingsmiddelen en recreatie.

Team Odemar Metaal
Kinkelder neemt belang in Odemar.

Zoektocht
Overnamespecialist Marktlink Fusies & Overnames werd namens Kinkelder ingeschakeld om een geschikte partner te vinden voor de groeiambities van de onderneming. Jeroen Oldengarm van Marktlink zocht in opdracht van Kinkelder actief naar partners die geïnteresseerd waren in de toekomststrategie van de metaalspecialist. Oldengarm: “Tijdens de zoektocht zijn met meerdere kandidaten gesprekken gevoerd om te bepalen welke partij het beste aansloot bij het zoekprofiel van Kinkelder. Odemar Metaal bleek het beste te passen bij de wensen en dat resulteerde uiteindelijk in deze prachtige samenwerking.”