Klantvraag centraal bij zoektocht naar nieuwe producten

Op de stand van Technigro konden METAVAK-bezoekers dit jaar kennismaken met nieuwe geluidswerende wanden. Het bedrijf uit Geldermalsen levert een breed scala aan machine-afschermingen en rubbervormartikelen en heeft het assortiment onlangs flink uitgebreid.

Al meer dan dertig jaar is Technigro leverancier van onder meer machineafschermingen, vouwbalgen, spanentransporteurs en oplossingen voor afzuigingen. Daarnaast reviseert Technigro machineafschermingen en is het bedrijf in het bezit van een digitaal meetstation zodat de machineafschermingen ter plaatse nauwkeurig kunnen worden ingemeten.

Geluidswerende oplossingen
METAVAK werd vooral ingezet om de metaalsector het brede assortiment en daarnaast enkele nieuwe oplossingen te tonen. Op de stand konden bezoekers namelijk kennismaken met een nieuwe oplossing: geluidswerende cabines en veiligheidswanden. “De wanden en cabines zijn het antwoord op veiligheid rondom een machine, maar bijvoorbeeld ook om veilige looppaden te creëren in een omgeving met tal van machines”, zegt Jolanda Piereij, directielid van Technigro. “Dat kan variëren van een volledige cabine die rondom de machine geplaatst wordt tot veiligheidsschermen die zowel het geluid als rondspattende vloeistoffen of materialen kunnen tegenhouden.”

Alles maatwerk
De geluidswerende oplossingen zijn ontstaan vanuit een klantvraag en zijn dan ook altijd specifiek maatwerk. “Zoals een groot gedeelte van ons leveringsassortiment, zijn ook deze oplossingen tot stand gekomen na een gesprek bij een klant”, vertelt Piereij. “Deze had een probleem en op zo’n moment gaan we meteen meedenken, zelf de tekenkamer in en dan komen we uiteindelijk op een mooi nieuw product uit.” Dat betekent ook dat de geluidswerende oplossingen altijd maatwerk zijn, omdat niet elke Technigro-klant dezelfde situatie heeft. Om die reden worden de producten dan ook eigenhandig in Geldermalsen geproduceerd en bij de klant ter plaatse geassembleerd. “De ene klant wil een verrijdbaar scherm en een ander misschien weer een complete cabine met schuifdeuren”, legt Piereij uit. “Alles is mogelijk. Wij luisteren naar de klant, gaan dan aan de slag met een schets en na goedkeuring volgt een technische tekening.”

Machine-veiligheidsglas
De geluidswerende oplossingen zijn niet de enige toevoeging aan het assortiment. Onlangs zijn daar ook machine-veiligheidsglas en koelmiddelpompen aan toegevoegd. “Dat veiligheidsglas voor machines is niet zomaar te verkrijgen”, aldus Piereij. “Voor de machinefabrikanten is het geen hoofdproduct en wij kwamen ook dit tegen na een bezoek bij een klant. Bij de constatering dat er al enige tijd een barst in het glas van een machine zat, zijn we gaan zoeken naar een oplossing. Omdat meerdere klanten op dit probleem waren gestuit, hebben we het machine-veiligheidsglas ook opgenomen in ons assortiment. Hetzelfde geldt voor koelmiddelpompen. Dat is ook ontstaan vanuit een vraag en handelsgeest.”

De geluidswerende oplossingen van Technigro zijn altijd specifiek maatwerk, zoals deze afgesloten cabine met schuifdeuren.

Goed luisteren
Tijdens METAVAK toonde Technigro haar assortiment in de breedste zin van het woord. Zo werd naast de nieuwe producten onder meer het gamma aan producten van Repar2 getoond. De Italiaanse leverancier en producent van machine-afschermingen is al actief in de branche sinds 1970 en Technigro is een van de grootste leveranciers in Nederland. “Wij leveren alle producten aan en rondom de machine”, aldus Piereij. “Hierin concentreren we ons op trends en luisteren we goed naar de markt. Met kennis van engineering binnen ons bedrijf, zijn wij in staat om problemen van klanten te vertalen naar een oplossing. Bovendien zijn wij niet alleen leverancier, wij sparren ook echt met onze klanten. Dat contact spreekt hen erg aan en dat verspreidt zich in de markt. De klant moet zien wat je kan, wat je durft en wat je doet en dan houd je er een langdurige relatie en partnerschap aan over. Kortom, we zijn continu op zoek naar nieuwe, inventieve oplossingen en daarin willen we ons ook blijven onderscheiden!”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

METAVAK trekt ruim 5.650 bezoekers

16-10 “We hebben weer een succesvolle editie van METAVAK achter de rug”, zegt Jessica Eijkelenboom…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Compacte fiberlaser voor werkplaats met beperkte ruimte

04-10 Nardo Machines en Services presenteert op METAVAK haar eigen merk Benchmark Fiberlaser lasersnijmachines. Dit…

Verspanen

Style presenteert drie machines op METAVAK

04-10 “METAVAK biedt een uitgelezen kans om onze machines aan een breed publiek voor te…

Verspanen

Haimer voorinstelapparaat reduceert insteltijden bij SAB

04-10 Naast filters en filtratiesystemen ontwikkelt en bouwt SAB Georg Schünemann kleppen en kranen in…

Verspanen

JEVA haalt alles uit complexe bewerkingscentra met EDGECAM

04-10 De visie van Gerco en Wilco van Amerongen was duidelijk toen de twee broers…

Verbinden

Scala aan onderwerpen op Lastechnisch Kennisevent

04-10 Het event is opgedeeld in drie grote blokken: recente veranderingen in regelgeving, lasprocesontwikkelingen en…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?