KMWE Toolmanagers breidt KBT-lijn frezen uit

0

KMWE Toolmanagers in Eindhoven, leverancier van een totaalpakket in tooling voor de verspanende industrie, heeft haar eigen KBT-lijn frezen uitgebreid met een achtste type: een ongelijk verdeelde VHM frees (4-snijder) voor stalen en RVS.  Hiermee is deze compacte KBT-lijn (KMWE Basic Tools) nu compleet.

“Deze nieuwe frees is een veel gevraagd gereedschap, dat we vaak tegenkomen bij het naslijpen”, zegt Jorg Michiels van KMWE Toolmanagers. “Een hardloper dus, die nu bij ons op de plank ligt. Alle frezen van onze KBT-lijn zijn uit voorraad leverbaar. Vandaag besteld is in principe morgen in huis.”

Allround gebruik
De universele KBT frezen (de lijn kent ook VHM radiale 3-snijders, VHM radiale 4-snijders, VHM ruwfrezen, VHM 1-snijders (alu), VHM 2-snijders (alu), VHM 3-snijders (alu) en VHM ruwfrezen (alu)) zijn door KMWE Toolmanagers speciaal ontwikkeld voor allround gebruik (aluminium, staal, RVS), in de machineparken van verspanende toeleveranciers, die vaak vandaag nog niet weten wat ze morgen moeten verspanen moet worden. Zo is er voor ieder materiaal altijd een juiste frees voorhanden.
Deze frezen zijn (worden) bij KMWE Toolmanagers in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. “Onze KBT frezen zijn helemaal uitontwikkeld en we produceren ze geautomatiseerd in grote series”, aldus Jorg Michiels. “Heel efficiënt dus. Hierdoor kunnen we ze aanbieden voor een prijs die vergelijkbaar is met Aziatische merken. Maar dan heb je wel een Nederlands product dat is geproduceerd uit Europese materialen, zowel het hardmetaal als de coating. We kunnen deze frezen ook volgens originele geometrie naslijpen en coaten, om de levensduur te verlengen.”

KMWE Toolmanagers, dat zich met haar speciale snijgereedschappen richt op het bovenste segment van de markt, mikt met de KBT frezen op de brede laag bedrijven die in het lagere en  middensegment van de markt opereren. Daarmee kan de Eindhovense toolingspecialist een volume halen dat in de top van de markt nooit haalbaar zal zijn. Michiels noemt de KBT-lijn de Volkswagen onder de frezen. KMWE Toolmanagers is ook vergevorderd met het compleet maken van haar tweede compacte lijn, de KPT lijn (KMWE Productivity Tools) hoogwaardige en productieve VHM frezen voor roestvrijstaal en superlegeringen (ISO hoofdgroepen: M en S). “De Mercedes onder de frezen”, aldus Michels, om de vergelijking met automerken door te trekken. Deze frezen zullen vanaf het tweede kwartaal van 2017 als een complete lijn beschikbaar zijn.