Officiële opening nieuwe vestiging Yaskawa Benelux

0

Op feestelijke wijze is de nieuwe vestiging van Yaskawa Benelux op de Brainport Industries Campus officieel geopend. Verschillende gasten uit binnen- en buitenland, medewerkers, zakelijke partners en andere genodigden konden de nieuwe locatie bezichtigen en een aantal presentaties bijwonen.

De middag werd begonnen met diverse presentaties en speeches. Zo kwamen Bruno Schnekenburger, CEO van Yaskawa Europe, Minister Kijima van de Japanse Ambassade, Niels Langenhuizen over de Brainport Industries Campus (samenwerking en verdere toekomstige uitbreiding), Michel Weeda, Manager Innovation Program en Meino Noordenbos, CEO Rubix Benelux aan het woord.

Na een korte presentatie van Koen Herps van KMWE over het Fieldlab Advanced Manufacturing Logistics, waarin Yaskawa Benelux ook participeert, konden alle gasten een bezoek aan het Fieldlab brengen en daar onder andere de mobiele HC10 cobot in actie zien. Er was ook ruimte om te netwerken tijdens een paar borrelmomenten, wanneer er eveneens de tijd was om de verschillende demo’s te zien die in de ruimte waren opgezet. Partners ProduLAS, MCA, BMO en Schunk waren allen aanwezig met hun eigen demo’s en in de Yaskawa showroom waren nog een aantal demo’s te zien, zoals het AirGrip robot systeem voor het oppakken van flessen, de nieuwe GA500 frequentieregelaar en de compacte ArcWorld Micro lascel.

Er werd stilgestaan bij het 25-jarig jubileum van de samenwerking met MCA, waarbij een award en een paar cadeaus werden overhandigd aan een delegatie van MCA. Daarop volgde voor Yaskawa een leuke verrassing, toen MCA zelf ook een geschenk presenteerde ter ere van het jubileum. Ook werd stilgestaan bij het afscheid van Meino Noordenbos als CEO van Rubix Benelux. De Japanse oorsprong van Yaskawa werd niet vergeten, met een aantal Japanse gasten, een toast met sake van een Japanse collega en aan het einde een optreden van Japanse ‘taiko’ drummers.