Koelen en smeren met geïoniseerde lucht

EcoCooling is een innovatie waarin geïoniseerde lucht wordt gebruikt om werkstukken en snijgereedschappen te koelen en te smeren. Het kan volgens de Finse ontwikkelaars de vloeistoffen gaan vervangen, die in de metaalbewerking worden gebruikt.

Omdat EcoCooling gebruik maakt van geïoniseerde en gekoelde lucht, niet gevaarlijk is voor het milieu en geen kosten heeft gerelateerd aan vloeistoffen op basis van olie, is het een groene en schone methode.

Smeren zonder emulsies

Het systeem is het resultaat van langdurig, interdisciplinair onderzoek en ontwikkeling van hetzelfde team dat de technologie ontwikkelde achter Amazons assortiment van aan de voorzijde verlichte Kindle-apparaten. Nu heeft de groep die bestaat uit wetenschappers, ingenieurs en zakenmensen van verschillende disciplines een droge, schone en milieuvriendelijke methode ontwikkeld voor het smeren van metalen werkstukken zonder dat daarvoor emulsies moeten worden gebruikt. Leo Hatjasalo, mede-oprichter en CEO van EcoCooling. “EcoCooling kan zelfs worden gebruikt op de hardste bekende metalen zoals chroom, titanium en wolfraamcarbide. Het is gebaseerd op het feit dat geïoniseerde lucht de snijzone binnendringt en een droog smeermiddel vormt dat het wrijven van het snijden en de gegenereerde hitte reduceert, en tegelijkertijd de tijd nodig voor het vormen van een oxidelaag verkort”. Het proces is volgens Hatjasalo in alle werelddelen gepatenteerd. “Op dit moment zijn we bezig met het valideren ervan om alle type machinegereedschap erin op te nemen.”

EcoCooling maakt gebruik van een geïoniseerde luchtstroom in het werkgebied om een droog smeermiddel te vormen dat het wrijven bij het snijden en gegenereerde hitte reduceert, en het vormen van een oxidelaag versnelt.

EcoCooling maakt gebruik van een geïoniseerde luchtstroom in het werkgebied om een droog smeermiddel te vormen dat het wrijven bij het snijden en gegenereerde hitte reduceert, en het vormen van een oxidelaag versnelt.

Meer productiviteit

Hatjasalo benadrukt dat EcoCooling niet alleen een manier is om de kosten van emulsies te reduceren, maar ook een manier om de productiviteit door middel van hogere snijsnelheden, gereduceerde slijtage van snijgereedschap en geminimaliseerde onderhoudskosten te doen toenemen. “Aangezien metalen stukken niet besmet zijn door enige vloeistof, kunnen ze volledig worden gerecycled zonder ze schoon te hoeven maken”, zegt hij. “Een ander voordeel is dat het giftig vloeibaar afval en dampen elimineert, en tevens de CO2-uitstoot minimaliseert aangezien er geen olie wordt gebruikt.”

De technologie maakt het mogelijk kleinere en goedkopere metaalbewerkingsmachines te bouwen, aangezien de EcoCooling-eenheid compact is. “De eenheid heeft geen onderhoud nodig en heeft bewezen de levensduur van snijgereedschap te verlengen”, aldus Hatjasalo. “Het systeem kan makkelijk worden aangesloten op oudere machinegereedschappen.”

Industriële partner gezocht

De compacte en onderhoudsvrije EcoCooling luchtkoelende eenheid maakt het mogelijk om kleinere en goedkopere metaalbewerkingsmachines te bouwen. Tevens kan de eenheid worden aangesloten op bestaande machinegereedschappen en machineparken.

De compacte en onderhoudsvrije EcoCooling luchtkoelende eenheid maakt het mogelijk om kleinere en goedkopere metaalbewerkingsmachines te bouwen. Tevens kan de eenheid worden aangesloten op bestaande machinegereedschappen en machineparken.

De afgelopen jaren is EcoCooling internationaal getest in verscheidene commerciële tests in veeleisende omgevingen. Gezien de resultaten hiervan, is het doel om een veelzijdige productreeks te creëren die alle machinegereedschappen omvat naast alleen maar draaimachines. “Wij zijn van plan om optimale oplossingen te creëren voor alle machinegereedschappen en werkplaatsen”, zegt Hatjasalo. “Daarvoor hebben we wel meer financiering nodig. Daarom is de volgende stap het vinden van een industriële partner die ons kan helpen bij het commercieel maken van EcoCooling wereldwijd en om de wijze waarop de technologie kan worden gebruikt te vergroten.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Ceratizit DirectCooling richt koeling direct op de snijkant

15-11 Vooral bij het groefsteken of afsteken ontstaan vaak problemen omdat de snijkant volledig wordt…

Geen categorie

Binnenkoeling voor Suhner booreenheden

30-04 De belangrijkste functie van koelmiddel is het smeren en koelen van het snijgereedschap en…

Geen categorie

Nieuwe spanhouders voor koelmiddel onder hoge druk

25-07 Voor een betere toevoer van koelmiddel onder hoge druk (HPC), introduceerde Sandvik Coromant een…

Geen categorie

Nieuwe versie Perma Star Vario automatisch smeersysteem

06-06 De nieuwste versie van het elektromechanisch smeersysteem Perma Star Vario biedt veel verbeteringen door…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X