Nieuwe versie Perma Star Vario automatisch smeersysteem

De nieuwste versie van het elektromechanisch smeersysteem Perma Star Vario biedt veel verbeteringen door toepassing van moderne snufjes: LCD display met drukknopbediening, rondom LED verlichting en een nieuw ontwerp. Dat meldt leverancier Bega Special Tools in Vaassen.

De nieuwe Perma Star Vario zorgt volgens Bega Special Tools voor een optimale smering, ongeacht wisselende temperatuur, hoge tegendruk, of zelfs vervuiling op het smeerpunt. Het elektromechanisch smeersysteem werd 15 jaar geleden ontworpen en heeft zich bewezen in allerlei industrieën. Het LCD display met drukknopbediening op de nieuwste versie spreekt voor zich en maakt het programmeren eenvoudig. De rondom LED verlichting biedt visuele controle van de operationele toestand, zelfs vanaf afstand. In slechts minuten assembleert en installeert men de Perma Star Vario. Deze werkt betrouwbaar met een drukopbouw tot 6 bar en een breed temperatuur bereik van -10 °C to +60 °C.

Snelle en eenvoudige installatie
Perma Star Vario bestaat uit een transparante LC-unit gevuld met olie of vet, een krachtige batterijset en een voor hergebruik geschikte aandrijf-unit. Men plaatst de batterij, schroeft de aandrijf unit en LC-unit aan elkaar, drukt op de knop om de gewenste afgifte periode in te stellen (1-12 maanden) alsmede de grootte van de LC (60, 120 of 250 cm3) en het system is klaar voor gebruik.

Eén smeersysteem voor verschillende toepassingen
Perma Star Vario is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen, met hoge en lage omgevingstemperaturen. De hoge drukopbouw tot 6 bar maakt het mogelijk om het smeersysteem te installeren op afgelegen locaties, weg van gevaarlijke plekken, met verlengslangen tot een lengte van 5 meter. Dit bespaart tijd wanneer de systemen verwisseld moeten worden. Ook het risico op arbeidsongevallen wordt verminderd. Met drie verschillende maten en de vele instelmogelijkheden geniet de Perma Star Vario volgens Bega Special Tools de voorkeur boven bijvoorbeeld elektrische motoren met zeer specifieke nasmeer hoeveelheden. De rondom LED signaal licht maakt het mogelijk om op afstand de operationele status te volgen. Het nieuwe ontwerp beschermt de aandrijfunit optimaal in vochtige en natte omgevingen.

Milieuvriendelijke smering
Perma Star Vario smeersystemen kunnen individueel geprogrammeerd worden om exact te voldoen aan de smeereisen van de diverse toepassingen. Het systeem geeft voortdurend kleine hoeveelheden smeermiddel af met regelmatige intervals. Hierdoor wordt het smeermiddelverbruik verlaagd en oversmering voorkomen. De herbruikbare aandrijfunit verlaagt onderhoudskosten en bespaart inzet van kostbare middelen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Koelen en smeren met geïoniseerde lucht

17-06 EcoCooling is een innovatie waarin geïoniseerde lucht wordt gebruikt om werkstukken en snijgereedschappen te…

Geen categorie

Professioneel smeerplan op maat

16-12 Interflon Holland lanceert een nieuwe versie van Interflon Lubrication And Control (ILAC). Dit is…

Geen categorie

Interflon lanceert MicPol voor smeermiddelen met lage wrijving

30-05 Interflon, leverancier van smeermiddelen, introduceert de nieuwe MicPol technologie, waardoor smeermiddelen kunnen worden aangeboden…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV