Koelsmeermiddel rhenus TU 446 voor wisselende bewerkingen en veeleisende materialen

Een must voor de hedendaagse productie is altijd de beste resultaten behalen ondanks wisselende bewerkingsprocessen en het gebruik van veeleisende materialen. Juist hiervoor heeft smeermiddelenspecialist Rhenus Lub het nieuwe koelsmeermiddel rhenus TU 446 ontwikkeld.

Dit watermengbare koelsmeermiddel combineert alles wat cruciaal is voor de gebruiker in de moderne productie: een grote flexibiliteit met betrekking tot de bandbreedte van de te bewerken onderdelen en materialen evenals een eenvoudige handling tijdens het gebruik. Het is niet alleen gebruiksvriendelijk – de innovatieve formulering helpt ook actief kosten te besparen.

Universeel koelsmeermiddel
Vandaag staal frezen, morgen aluminium boren: rhenus TU 446 is voorbestemd voor alle productiebedrijven waar de dagelijkse productie gekenmerkt wordt door wisselende toepassingen en verschillende materialen. Ook de efficiënte bewerking van non-ferrometalen en andere vlekgevoelige materialen is zonder probleem mogelijk. Het koelsmeermiddel is optimaal geschikt voor flexibele productie en biedt tegelijkertijd een groot prestatievermogen. Daniele Kleinmann, Hoofd Productmanagement koelsmeermiddelen: “Met rhenus TU 446 laten wij zien dat diverse toepassingsmogelijkheden en hoge prestaties hand in hand kunnen gaan. Gebruikers hoeven van niets afstand te doen en profiteren dankzij ons koelsmeermiddel van een lage onderhoudsbehoefte. Door de classificatie in de lage watergevarenklasse 1 wordt de opslag en de volledige handling tijdens het gebruik ook eenvoudiger.” De speciale formulering van rhenus TU 446 zorgt niet alleen voor de beste omstandigheden voor schone machines en werkstukken zonder reststoffen, maar verbetert ook de output. “Met dit betrouwbare allround product zetten we ook consequent de wens naar hoge milieubescherming en arbeidsveiligheid in werkelijkheid om. Zonder GHS-pictogrammen, SVHC-ingrediënten en formaldehyde depots is rhenus TU 446 een optimaal alternatief voor producten op basis van secundaire amines. Dat betekent geen beperkingen door wettelijke voorschriften en gewoon meer veiligheid tijdens het gebruik“, vervolgt Daniele Kleinmann.

Effectieve kostenverlaging
Het allround koelsmeermiddel zorgt bovendien voor een kostenverlaging, legt Meinhard Kiehl, Directeur Marketing, Productmanagement, uit: “Als samenwerkingspartner van de industrie merken we telkens weer dat vaak alleen maar met de inkoopkosten van de smeermiddelen rekening wordt gehouden. Dat is echter niet het volledige plaatje. Een hoogwaardig koelsmeermiddel als rhenus TU 446 heeft een positieve invloed op andere kostenfactoren. Zo verlengt het onderhoudsarme gebruik van ons nieuwe universele product niet alleen de levensduur van de gereedschappen maar verlengt het ook de verversingsintervallen van de machines –de indeling in watergevarenklasse 1 maakt ook een ongecompliceerde opslag van het koelsmeermiddel mogelijk. Dit helpt de gebruikers actief kosten te besparen.” Het hoogwaardige koelsmeermiddel heeft een breed toepassingsbereik. Geschikt voor staal, roestvrij staal, non-ferrometaal, gietijzer en titanium maakt de specifieke formulering van het koelsmeermiddel de ideale bewerkingsvloeistof voor vlekgevoelige materialen zoals koper en aluminium: het product minimaliseert het risico op corrosie en verkleuring en het is ook met succes getest op compatibiliteit met polyurethaan en verf. Zelfs bij een lage waterhardheid blijft het koelsmeermiddel langdurig stabiel. Dit maakt van rhenus TU 446 een gebruiksvriendelijk product dat de onderhoudsbehoefte laag en de flexibiliteit hoog houdt.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Wijziging in management Rhenus Lub

19-02 De vorige directeur, Meinhard Kiehl, gaat met pensioen na meer dan 30 succesvolle jaren…

Toeleveren

Rhenus Lub brengt aandeel herbruikbare vaten voor koelsmeermiddelen op meer dan 50%

19-12 De fabrikant vult koelsmeermiddelen en vetten vaak af in zogenaamde Reko-vaten (gereviseerde vaten), die…

Verspanen

rhenus XT 85 GREEN bevat met meer dan 85% aan biogene koolstof

23-10 Het voordeel: Het concept gebruikt het klimaatschadelijke broeikasgas CO2 als een actief element van…

Toeleveren

EU Ecolabel (EEL) voor biologisch smeermiddel rhenus LAE 2

30-08 Standaardvetten op basis van minerale olie zijn vaak zeer efficiënt, maar kunnen – afhankelijk…

Toeleveren

Slijp- en snijolie rhenus EU 12-O is goed én zuinig

12-07 Het smeermiddel heeft zijn prestaties nu al bewezen in een praktijktest bij een van…

Verspanen

Mineraalolievrij rhenus TY 155 L is geschikt voor bijna alle bewerkingen

09-01 Frezen, boren, slijpen, maar ook meer veeleisende bewerkingsprocessen zoals draadsnijden of diepboren – het…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Kijk nou eerst eens naar koelsmeermiddelen!”

23-11 Rein Vrij (Fuchs Lubricants), Jacob Vermaas (Optimol Lubrication), Pim Hagoort (Hagoort Group), Reinier van Berge…

Bedrijf en Economie

Omslag industrie door prijsstijgingen, toeleveringsproblemen en afkoelende economie

11-07 Na een sterk 2021 verliest de industriële activiteit vaart. De volumegroei was in de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV