Slijp- en snijolie rhenus EU 12-O is goed én zuinig

Smeermiddelen voor de automobielindustrie moeten aan hoge eisen voldoen: ze moeten zorgen voor maximale prestaties en procesbetrouwbaarheid bij een laag verbruik en tegelijkertijd zo min mogelijk invloed hebben op mens en milieu. Met zijn nieuw ontwikkelde hoogwaardige slijp- en snijolie rhenus EU 12-O presenteert Rhenus Lub een smeermiddel dat zowel goed presteert als zuinig is.

Geoptimaliseerd voor toepassing in de automobielindustrie: de nieuwe hoogwaardige slijp- en snijolie rhenus EU 12-O. (Foto: vizualni – stock.adobe.com)

Het smeermiddel heeft zijn prestaties nu al bewezen in een praktijktest bij een van ’s werelds grootste toeleveranciers van de automobielindustrie. “De automobielindustrie staat bloot aan een hoge concurrentiedruk”, aldus Hans Jürgen Schlindwein, Product Manager bij Rhenus Lub. “Onze speciale smeermiddelen helpen leveranciers en fabrikanten hun kosten te verlagen en tegelijkertijd hun efficiëntie te optimaliseren door een hoge procesbetrouwbaarheid. Dit geeft hen een doorslaggevend voordeel in hun waardescheppingsproces.”

Alternatief voor minerale olie

rhenus EU 12-O is gebaseerd op de toonaangevende GTL-technologie (Gas to Liquids). De bewerkingsolie heeft een zeer laag kookpunt en is aromaatvrij en reukloos. Bovendien overtuigt het door een hoger smeervermogen, evenals een geoptimaliseerd schuimgedrag. De universeel toepasbare hoogwaardige slijp- en snijolie is geschikt voor het veeleisende slijpen van harde metalen en getande delen, evenals voor de bewerking van speciale legeringen. Het is daarmee een alternatief voor conventionele smeermiddelen op basis van minerale olie, die met name in de automobielindustrie nog veelvuldig worden gebruikt.

Stabiele prestaties

In de test bij een bekende automobieltoeleverancier toonde rhenus EU 12-O zijn sterke punten in de disciplines superfinishing, honen van tandwielen, uitwendig rondslijpen en walsslijpen. In vergelijking met andere producten toonde het aanzienlijk betere resultaten in koelvermogen, schuimgedrag en smerende werking en slechts zeer lage verdampingsverliezen in praktische toepassingen. Dankzij de goede mengbaarheid verliep de omschakeling van de eerder gebruikte producten naar rhenus EU 12-O probleemloos. De slijpolie scoort bovendien dankzij zijn hoge procesbetrouwbaarheid en draagt door zijn lage verbruik bij aan zowel kostenbesparingen als meer duurzaamheid.

Mens en milieu

rhenus EU 12-O overtuigt ook op het gebied van milieubescherming en arbeidsveiligheid, omdat het vrij is van chloor en zink en de laagste watergevarenklasse 1 heeft. Dankzij de geringe verdamping veroorzaakt het minder olienevel, en het relatief hoge vlampunt van meer dan 200˚ C verhoogt de bedrijfsveiligheid nog meer.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

EU Ecolabel (EEL) voor biologisch smeermiddel rhenus LAE 2

30-08 Standaardvetten op basis van minerale olie zijn vaak zeer efficiënt, maar kunnen – afhankelijk…

Verspanen

Gecertificeerd voor ASML Grade 2 molecular cleanliness

05-04 De Bechem Avantin 400 serie is vrij van boorzuur en formaldehyde en mengbaar met…

Verspanen

Koelsmeermiddel voor ASML Grade 2

27-03 De Bechem Avantin 400 serie is vrij van boorzuur en formaldehyde en mengbaar met…

Verspanen

Mineraalolievrij rhenus TY 155 L is geschikt voor bijna alle bewerkingen

09-01 Frezen, boren, slijpen, maar ook meer veeleisende bewerkingsprocessen zoals draadsnijden of diepboren – het…

Verspanen

Goedkeuring Airbus voor koelsmeermiddel rhenus TU 560

23-05 Het topproduct van de smeermiddelenspecialist uit Mönchengladbach (D) is opgenomen in de Airbus-goedkeuringslijst AIPS…

Verspanen

Verspaner moet af van productiedenken en meer richting procesdenken

26-09 KSM uit Schinnen heeft nu een systeem met dienstverlening op de markt gebracht, dat…

Toeleveren

Huidvriendelijke koelsmeermiddelen in opmars

10-03 Tot nu toe was de effectieve bescherming van de huid voor veel productiemanagers bijzaak,…

Verspanen

GFM heeft geen zorgen meer om koelsmeermiddelen

29-09 GFM heeft het koelsmeermiddelmanagement volledig uitbesteed. Alle CNC-machines bij de verspaner in Bergeijk zijn…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema