Rhenus Lub sluit zich aan bij klimaatinitiatief SBTi

Smeermiddelenfabrikant Rhenus Lub zet zich nog meer in voor duurzaamheid. Het bedrijf is  lid geworden van het Science Based Target Initiative (SBTi). Dit is een samenwerkingsverband tussen het Carbon Disclosure Project (CDP), het United Nations Global Compact-initiatief (UN Global Compact), het World Resources Institute (WRI) en het Wereld Natuur Fonds (WWF).

Rhenus Lub zet zich vandaag de dag al in voor de milieuvriendelijkheid van zijn systemen en producten. Zo gebruikt het op grote schaal herbruikbare of recyclebare verpakkingen.

Door wetenschappelijk onderbouwde doelen vast te leggen, zorgen bedrijven ervoor dat de reductiedoelen die ze stellen, passen bij hun bedrijfstak en bedrijfsgrootte. Als onderdeel hiervan heeft Rhenus Lub toegezegd zijn CO2-uitstoot in scope 1 (directe uitstoot) en 2 (indirecte uitstoot uit ingekochte energie) met 50 procent te verminderen in vergelijking met 2018. Op deze manier wil het bedrijf een bijdrage leveren aan het beperken van de opwarming van de aarde tot maximaal 1,5 °C, in lijn met het Akkoord van Parijs.

“We willen onze emissies tegen 2030 significant, meetbaar en transparant terugdringen”, benadrukt Isabella Kleeschulte, die zich sinds 2021 als een van de aandeelhouders van het familiebedrijf actief inzet voor duurzaamheid. “Om dit te doen, kijken we naar de uitstoot van alle processen: van de productie via onze voertuigen tot de verlichting en warmteregeling van onze gebouwen. Bovendien analyseren en verminderen we de uitstoot van broeikasgassen in onze toeleveringsketens.”

Net-Zero-norm voor duurzame resultaten

Het lidmaatschap van de SBTi verplicht bedrijven om zichzelf reductiedoelstellingen op korte termijn op te leggen en ook om de emissies in de scopes 1, 2 en 3 (indirecte emissies binnen de waardeketen) met meer dan 90 procent te verlagen tot 2050. Het doel op lange termijn is netto-nul-emissies. Onvermijdelijke emissies kunnen worden geneutraliseerd met maatregelen zoals Direct Air Capture (DAC), dat CO2 uit de atmosfeer verwijdert. Bovendien bestaat de mogelijkheid om klimaatbeschermingsprojecten te steunen.

Rhenus Lub zet zich vandaag de dag al in voor de milieuvriendelijkheid van zijn systemen en producten: De vestiging in Mönchengladbach (D) gebruikt al jaren 100% groene stroom, het bedrijf neemt deel aan energie-audits conform DIN 16247-1, gebruikt een energie-efficiëntie-analyse om verdere besparingsmogelijkheden te identificeren en gebruikt op grote schaal herbruikbare of recyclebare verpakkingen. Bovendien ontwikkelt Rhenus Lub smeervetten met het EU Ecolabel en duurzame koelsmeermiddelen op basis van een hoog aandeel biogene koolstof.

 

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Rhenus Lub draagt bij aan betrouwbaar spoorvervoer

15-05 Smeermiddelen voor het spoorvervoer moeten aan hoge eisen voldoen: enerzijds gaat het daarbij om…

Toeleveren

Wijziging in management Rhenus Lub

19-02 De vorige directeur, Meinhard Kiehl, gaat met pensioen na meer dan 30 succesvolle jaren…

Toeleveren

Rhenus Lub brengt aandeel herbruikbare vaten voor koelsmeermiddelen op meer dan 50%

19-12 De fabrikant vult koelsmeermiddelen en vetten vaak af in zogenaamde Reko-vaten (gereviseerde vaten), die…

Verspanen

rhenus XT 85 GREEN bevat met meer dan 85% aan biogene koolstof

23-10 Het voordeel: Het concept gebruikt het klimaatschadelijke broeikasgas CO2 als een actief element van…

Toeleveren

EU Ecolabel (EEL) voor biologisch smeermiddel rhenus LAE 2

30-08 Standaardvetten op basis van minerale olie zijn vaak zeer efficiënt, maar kunnen – afhankelijk…

Toeleveren

Slijp- en snijolie rhenus EU 12-O is goed én zuinig

12-07 Het smeermiddel heeft zijn prestaties nu al bewezen in een praktijktest bij een van…

Verspanen

Mineraalolievrij rhenus TY 155 L is geschikt voor bijna alle bewerkingen

09-01 Frezen, boren, slijpen, maar ook meer veeleisende bewerkingsprocessen zoals draadsnijden of diepboren – het…

Verspanen

Goedkeuring Airbus voor koelsmeermiddel rhenus TU 560

23-05 Het topproduct van de smeermiddelenspecialist uit Mönchengladbach (D) is opgenomen in de Airbus-goedkeuringslijst AIPS…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV