Koninklijk bezoek bij AWL-Techniek

0

Koning Willem-Alexander heeft een werkbezoek gebracht aan AWL-Techniek in Harderwijk. Het bezoek stond in het teken van de technologische ontwikkelingen van AWL en educatie.

Het werkbezoek begon in de assemblagehal van AWL, wereldwijd partner voor geautomatiseerde verbindingsoplossingen. De koning ging daar in gesprek
met medewerkers van AWL om te praten over hun loopbaanontwikkeling bij de van oorsprong Veluwse machinebouwer. Aansluitend kreeg de koning drie projecten te zien om meer inzicht te krijgen in het hightech werk van AWL; van gerobotiseerde lasmachines voor de automobielindustrie tot aan de logistieke afhandeling van hekwerken. Deze geautomatiseerde productiesystemen werden allemaal gepresenteerd door medewerkers van AWL.

De koning eindigde het werkbezoek met een rondleiding door het Experience Center van AWL. Hier worden onder andere betrouwbare toepassingen gerealiseerd op basis van de nieuwste technologieën. Vervolgens sprak Willem-Alexander met studenten, medewerkers van de afdeling Research & Development en Jacques de Groot van De Techniek Academie. Een ieder vertelde gepassioneerd over zijn of haar project bij- en de samenwerking met AWL.

Brand van ’t Hof, CEO van AWL, die de koning rondleidde: Het was een mooi moment om AWL op deze manier te presenteren aan Zijne Majesteit de Koning. Zijn bezoek valt binnen ons 25-jarig jubileum, dit maakt het feestjaar voor ons compleet. Het is fijn dat de maakindustrie een belangrijk onderwerp op de agenda is dit jaar en dat wij op de lijst van de koning stonden voor een bezoek. Ik denk dat ik namens alle medewerkers kan zeggen dat wij ontzettend trots zijn op zijn komst.”