KS Profiel opent vestiging in VS en breidt programma uit

KS Profiel in Moerdijk, specialist in stalen profielen, heeft een eigen vestiging in de Verenigde Staten geopend. Daarnaast zijn de technische en logistieke services uitgebreid met onder meer kant-en-klare profieloplossingen voor de zonne-energiesector.

“Het is belangrijk om dichtbij je klanten te zitten,” zegt directeur Leendert Noordzij over de opening van KS Profile LLC in de VS. “We hebben een fantastisch wereldwijd logistiek netwerk, waarbij het voor gebieden met grotere afnemers strategisch belangrijk en economischer is om dat via een eigen KS Profiel-vestiging in het betreffende land te doen. De Verenigde Staten is voor ons een groeimarkt. Hier worden zowel in de bouw, als in de automotive branche (carrosseriebouw) en de logistieke sector (distributiecentra) veel verschillende soorten stalen profielen toegepast. Wij maken een breed programma standaardprofielen en ontwikkelen deze, in nauwe samenwerking met de klant, ook op maat. Dichtbij je afnemers zitten werkt extra stimulerend, vandaar dat we nu in Europa en de VS eigen vestigingen hebben. Als puur Nederlands familiebedrijf is het fantastisch om op profielgebied inmiddels te zijn uitgegroeid tot wereldspeler.”

Complete bouwpakketten
Op de vakbeurs Intersolar, die van 19 t/m 21 juni dit jaar in München (D) wordt gehouden, zal KS Profiel haar kennis en mogelijkheden van stalen profielen in de Solarmarkt presenteren. Het produceren van stalen profielen ten behoeve van onderconstructies voor zonnepanelen is een specialiteit. Voor deze Solar-sector levert KS Profiel op het gebied van stalen profielen zowel standaard als maatwerk, waarbij het accent ligt op een economische en efficiënte montage. Voor elk type opstelling (dak- en vrije-veld opstelling) hebben de engineers van KS Profiel samen met de klant oplossingen ontwikkeld. Een trend die duidelijk zichtbaar is in deze markt, wat KS Profiel op de beurs Intersolar ook gaat accentueren, is dat steeds meer leveranciers van zonnepanelen voor hun dakconstructies de overstap maken van aluminium naar stalen profielen. Staal is in verhouding nu eenmaal sterker dan aluminium, heeft een grotere draagkracht en is veelal economischer. Doordat KS Profiel de staalkwaliteiten kan inzetten met een duurzame coating van magnesium/zink als vervanger van thermisch verzinken, zijn deze tot 10 keer beter beschermd tegen corrosie dan sendzimirverzinkte stalen profielen. Ook zijn de profielen dankzij de slimme vormgeving sneller te monteren, zonder afbreuk te doen aan sterkte en duurzaamheid. De profielen zijn op iedere lengte leverbaar, hebben een specifiek op de toepassing afgestemde vormgeving en zijn voorzien van slimme sleufgaten die de basis leggen voor een flexibele montage.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Evenementenhal Gorinchem verduurzaamt verder

01-05 Deze zonnepanelen dragen bij aan de ESG-strategie van Easyfairs, die gericht is op duurzaamheid…

Toeleveren

Zonnepanelen zonder zorgen

21-11 Simian is gevestigd in Westerbroek (Groningen). Onder de drukkerij vallen de websites Reclameland, Drukland…

Verspanen

DMG Mori plant Japan’s grootste zonne-energiesysteem voor eigen gebruik

14-11 De eerste helft van de zonnepanelen zal volgend jaar klaar zijn en zal vanaf…

Bedrijf en Economie

Vlastuin kiest voor zonnepanelen

23-08 “Het uiteindelijke doel is een reductie van 25 procent op ons energieverbruik, wat gelijk…

Verspanen

Van Veen Metal Products maakt onderconstructie voor eigen zonnepanelen

11-12 Van Veen Metal Products is gespecialiseerd in plaatwerk, metalen constructies en verspanen. Het bedrijf…

Toeleveren

Veilig, gezond en milieubewust

18-09 Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn al geruime tijd een belangrijk deel van de…

Automatisering

Informatiebijeenkomst Vervaardigen van staal- en aluminiumconstructies in nieuwe jasje

18-02 Afgelopen zomer is de nieuwe versie van EN 1090-2 ‘Het vervaardigen van staal- en…

Bedrijf en Economie

Merford duurzaam met 1700 zonnepanelen

20-09 Nadat Merford al diverse maatregelen had genomen om energie te besparen, restte er nog…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV